Louis Vuitton keert terug als titelpartner van de 37e America's Cup

Het modemerk slaat de handen weer ineen met de America's Cup: "Waar de kunst van het zeilen zich vermengt met verfijning"

Louis Vuitton

Modemerk Louis Vuitton keert terug naar de America's Cup om als titelpartner te functioneren en zal opnieuw de Louis Vuitton Cup kwalificatierondes organiseren. Dat heeft zowel Louis Vuitton als de PR-afdeling van de America's Cup bekendgemaakt. Een samenwerking van veertig jaar: toen Louis Vuitton aanbood om een speciale trofee uit te reiken aan de winnaar van de zogenoemde Louis Vuitton Cup race. Nu, voor de 37e editie van de spannende wedstrijd, keert Louis Vuitton terug als titelpartner mét Trophy Trunks voor de felbegeerde prijzen.

Twee werelden

De samenwerking brengt twee werelden – die op het eerste gezicht misschien niet overeen lijken te komen – bij elkaar. Zo schrijft Louis Vuitton: "Waar de kunst van het zeilen zich vermengt met verfijning, waar avontuur onlosmakelijk verbonden is met elegantie en waar innovatie nieuwe horizonten opent." Voor beide partijen draait de samenwerking om het in ere houden van eeuwenoude tradities. En dat betekent voortborduren op een samenwerking die stamt uit 1983. In dit jaar werd de Louis Vuitton Cup opgezet, uitgereikt aan de winnaar van de gelijknamige race. Uit deze samenwerking ontstond de Louis Vuitton America's Cup, een naam die de race ook deze editie zal dragen.

Luxe trunks

Ook voor de 37e editie pakt Louis Vuitton groots uit: niet alleen maken ze de Louis Vuitton Cup, maar ook twee bijpassende Trophy Trunks worden door het merk beschikbaar gesteld: twee op maat gemaakte koffers voor de Auld Mug en de Louis Vuitton Cup. Pietro Beccari, President en Chief Executive Officer van Louis Vuitton, vertelt: "Het is met een enorm gevoel van trots dat we terugkeren naar deze historische wedstrijd als Title Partner. Port Vell in Barcelona zal het decor zijn voor een vertoning van elegantie en kracht, waar teams zullen strijden met durf, talent en meesterschap op steeds innovatievere jachten. Deze waarden weerspiegelen ook de geest van Louis Vuitton en haar ambachtslieden."

Nieuws
  • Louis Vuitton
  • Louis Vuitton