American Magic eerste uitvaller in America's Cup

De halve finales van de PRADA Cup hebben een eerste afvaller opgeleverd. Van de drie uitdagende ploegen zijn nu alleen INEOS Team Britain en PRADA Luna Rossa nog over. American Magic verloor in de halve finales van het Italiaanse team.

America's Cup

Afgelopen weekend moesten het Amerikaanse jacht Patriot van de New York Yacht Club en het Italiaanse Prada Luna Rossa-team het tegen elkaar opnemen in de halve finales van de PRADA CUP. Het Britse jacht van team INEOS Team Britain had zich in de Round Robins als van een finaleplaats in de afvalrace verzekerd.

Veel Magic

Dat de Amerikanen aan de start konden komen was op zichzelf al een klein wonder. Het schip was tijdens de Round Robins opgestegen en hard tegen het water geklapt. Het leverde gebroken foils op, maar ook een gat in de romp. Het schip zonk bijna, maar dankzij veel pompen en ondersteuning van de andere drie teams kon het jacht gered worden. De reparatie was net op tijd af voor de halve finales.

Te weinig Magic

De American Magic was echter op in het afgelopen weekend. Het Italiaanse Luna Rossa team versloeg de Amerikanen met vier overwinningen, tegen nul overwinningen van de New Yorkers. Dean Barker van het team: "It's obviously disappointing for us to finish the way it has, but I'm incredibly proud of the team and what they achieved to get the boat back on the water after such difficult circumstances"

Holland's Glorie
  • America's Cup