Kees Stuip
Kees Stuip
Recente artikelen
 1. Carib
  Holland's Glorie
  De Carib 62 krijgt vorm: hoe een idee een concept werd

  Bekkers Yacht is een vrij nieuwe Nederlandse werf met op dit moment één jacht in hun vloot. Maar in 2025 zal een grote zus haar intrede maken, en Nautique mag de bouw van deze Carib 62 op de voet volgen

 2. leer
  Reportages
  Paola Cinquanta: de dame van leer

  Paola Cinquanta bouwde de laatste 22 jaar een grote reputatie op in het verwerken van gelooid leer op jachtbeslag en tuigage aan boord van klassieke zeiljachten

 3. rijkswaterstaat
  Reportages
  Refit Rijkswaterstaat 1: directievaartuig met rijke geschiedenis

  Motorzeilklipper RWS 1, oorspronkelijk gebouwd als luxe plezierjacht, verricht al meer dan een eeuw tal van diensten voor Rijkswaterstaat: van werkpaard tot representatief vlaggenschip.

 4. k3d
  Reportages
  K3D: Meesters in 3D metaal printen

  3D printen voor met name rvs-producten wordt steeds meer toegepast in de jachtbouw. Nautique ging voor de nieuwste editie op bezoek bij het hypermoderne K3D te Terborg.

 5. nantucket
  Reportages
  Terug in topconditie: Nantucket met bouwjaar 1957

  Deze zeldzame Bermudan Yawl is een ontwerp uit 1954 van Sparkman & Stephens en na recente refit in 2022 weer in excellente staat.

 6. Faggioni
  In Design
  Studio Faggioni: 300 jaar gedreven botenbouw en design

  Al eeuwen ademt de Golf van La Spezia haar unieke poetische atmosfeer. Tegen de achtergrond van dit decor begonnen de voorvaderen van Stefano Faggioni meer dan 300 jaar geleden boten van elk formaat te bouwen en te repareren.

 7. Willem Eerland
  Nieuws
  Willem Eerland: Zeeschilder met eigen stijl

  Wie nu een abonnement neemt op Nautique maakt kans op een van de vijf boeken over schilder WIllem Eerland. Wie is hij en hoe komt hij aan zijn inspiratie? Nautique portretteerde de schilder onlangs in beeld en tekst.

 8. Zephyr
  Motorjachten
  Refit: Zephyr trendsetter uit 1939

  Ruim 80 jaar na haar eerste tewaterlating in 1939, ging gracieus motorjacht Zephyr na een uitzonderlijk grondige renovatie opnieuw te water.

 9. Chantecler
  Zeemansverhalen
  De avonturen van Chantecler

  Eben-Haezer is in 1910 gebouwd en in de vaart genomen als visaak te Enkhuizen. Het schip werd ooit in Engeland verbouwd tot zeiljacht. Ze ging over van vader op zoon Van Veen en sinds vele jaren genieten twee generaties op Lemsteraakjacht Chantecler.