'Covermodel' als winnaar uit de bus: de Outremer 52 wint Multihull of the Year 2024

De Outremer 52 stond op de cover van het decembernummer van 2023 en is nu bekroond met de titel Multihull of the Year 2024 in de categorie 'Sail Performance'

Outremer

Gisteren schreven we al over de winnaar van de Multihull of the Year-Award in de categorie Sail Cruising; de Vaan R5, een Nederlandse winnaar die we graag in het zonnetje wilden zetten. Maar ook wanneer een van onze eigen 'covermodellen' als winnaar uit de bus komt, schrijven we daar graag een stukje over. In de categorie 'Sail Performance' vinden we de Outremer 52, het jacht dat de cover van Nautique 6 van 2023 sierde. De concurrentie loog er niet om maar deze Franse schone sleepte toch de titel Multihull of the Year 2024 in de wacht.

Sail Performance

In deze categorie vinden we naast de Outremer 52 ook de X-30 Sportcat, de HH44, New Windelo 50 en de MC55. Tijdens de opening van de Multihull Show in La Grande Motte werden de winnaars bekend gemaakt en deze Outremer 52 bleek toch publieksfavoriet. Wij mochten haar eerder al testen en begrijpen heel goed waarom ze zo in de smaak valt bij jachtliefhebbers: de Outremer 52 is de ideale wereldreiziger. Het merk refereert met zijn naam naar verre reizen en dat is precies waar deze schepen voor gemaakt worden. Deze 52 combineert de eigenschappen van haar voorganger – de 51 – met een mooie frisse look. Daarnaast onderscheidt het merk zich door de samenwerking met de andere werven binnen de 'Grand Large Yachting', wat resulteert in een succesvolle businessformule.

Meer prijzen

Ook deze Outremer 52 is eerder al met prijzen naar huis gegaan. Het jacht won eerder al de titel European Yacht of the Year 2024 in de categorie Multihulls en ook tijdens de British Yachting Awards viel het jacht in de prijzen. De werf stelt dat het jacht vooral punten scoort met haar zeewaardigheid: "De scheepsarchitecten en ontwerpers hebben onvermoeibaar gewerkt om een schip te creëren dat zelfs de meest uitdagende omstandigheden aankan. Of u nu oceanen oversteekt of rustig de kustwateren verkent, dit jacht biedt een veilige en comfortabele ervaring voor haar eigenaars."

Zeiljachten
  • Outremer Catamarans
  • Outremer Catamarans