De eerste Nautique van 2024 ligt in de winkel – én in een nieuw jasje!

Met maar liefst zeven mooie jachten, waaronder de Neel 52, een prachtige reportage over Mulder Shipyard én een flink aantal nieuwe rubrieken.

winkel

Hoewel het jaar 2024 alweer bijna twee maanden oud is, zijn we bij de redactie hard aan het werk geweest om Nautique ook in 2024 hét Nederlandse yachting magazine te maken voor de echte jachtliefhebber. En dat betekent dat de allernieuwste Nautique in een nieuw jasje zit en bomvol staat met geweldige nieuwe content. Koop deze nieuwe Nautique nu via Tijdschrift.land of de betere boekhandel bij u in de buurt. Abonnees krijgen het nummer automatisch toegezonden.

Nooit gek genoeg

‘Doe maar gewoon, dat is al gek genoeg’. Dat is de rode draad die als een constante door onze samenleving loopt: de kop vooral niet boven het maaiveld uitsteken. Toch onderschatten we daarmee hoe erg we in werkelijkheid afhankelijk zijn van de dromers. Van de mensen die boven het maaiveld leven en daar hele nieuwe mogelijkheden zien. Want deze visionairs brengen reuring; houden ons allen in beweging. Zonder deze dromers zou onze samenleving er heel anders uitzien – zou de wereld van de jachtbouw er heel anders uitzien. De jachtwereld leunt sterk op de dromers en hun onconventionele ideeën: wanneer vader Dick Mulder van Mulder Shipyard in Voorschoten niet was begonnen met de bouw van luxere schepen, maar het had gehouden bij de stalen motorboten waar het bedrijf destijds om bekend stond, was het bedrijf dan nu – onder leiding van Managing Director Nick Mulder – nog steeds zo’n succes geweest? Om op te vallen in de wereld van de jachtbouw is vernieuwing nodig. Dat bewijst Frauscher bijvoorbeeld met de nieuwe samenwerking met Porsche: de Frauscher x Porsche 850e Fantom Air, een stil en snel motorjacht mét Porsche technologie.

Reportages

Deze nieuwe Nautique staat in het teken van de dromers; de mensen die het allemaal anders doen dan verwacht. Zo schrijven we over zeilmeisje Laura Dekker die als tiener de wereld over wilde zeilen, en Ysbrand Endt die samen met Frans Budel de Globe 40 won. Maar ook de verhalen met een minder mooi einde, zoals dat van de Warnow – een bijzonder schip dat vertrok om het noorderlicht te zien maar dat nooit op haar bestemming aan kwam.

Rubrieken

Niet alleen zit deze nieuwste Nautique in een geheel nieuw jasje, hij staat ook boordevol met nieuwe content. Wat dacht u bijvoorbeeld van de rubriek 'Holland's Glorie' waarin een Nederlandse werf mét vlaggenschip wordt uitgelicht. Mulder Shipyard trapt deze rubriek af met de Favorite 1700 Anniversary Edition. En in de rubriek 'In Aanbouw' volgen we de bouw van de Carib 62, een nieuw jacht van het Nederlandse Bekkers Yachts, gedurende elke fase van de bouw.

Kunt u ook niet wachten om deze Nautique te lezen? Haal hem dan nu vandaag nog in huis en geniet van 132 pagina's aan columns, verhalen, reportages en profielen. Veel leesplezier!

Nieuws
  • Mulder Shipyard