Dit zijn de must visit jachthavens van Europa – en nummer vijf bevindt zich in eigen land

Heeft u deze vijf jachthavens wel eens bezocht?

jachthaven

Op internet zijn genoeg lijstjes te vinden van de mooiste bestemmingen in verre oorden. Maar ook in ons eigen Europa bevinden zich prachtige must visit bestemmingen; minder ver van huis én soms zelfs praktisch naast de deur. DFDS, een veerbootmaatschappij die overtochten naar Engeland organiseert, zette een aantal jachthavens in Europa op een rijtje die misschien niet voor de hand liggen maar die u wel een keer in uw leven gezien moet hebben – inclusief een jachthaven in ons eigen kleine land. Staan deze jachthavens ook op uw eigen bucketlist?

1. Aker Brygge in Oslo

Midden in het centrum van Oslo vindt u Aker Brygge, een buurt én jachthaven waardig van een plaatsje op deze lijst. Rond de haven staan verschillende musea en de haven zelf ziet er prachtig uit. Vooral wanneer de zon langzaam achter het water weg zakt. De haven is een mooie plek voor een wandeling en als we een review op TripAdvisor mogen geloven is Aker Brygge een "bruisend voetgangersgebied van de stad, tegenover de jachthaven vol cafés. Een wandeling hier is een must, en als je je wilt onderdompelen in het Scandinavische leven, kun je hier zelfs de drijvende watersauna's proberen."

2. Lefkas Marina in Griekenland

Lefkas is een eiland in Griekenland dat misschien iets minder bekend is voor niet-Grieken maar doet zeker niet onder. De haven van het eiland bestaat pas sinds 2002 maar is sinds de Greek Marina Association de "meest moderne haven in het Middellandse Zee-gebied". Het eiland zelf heeft verschillende mooie hotspots die u kunt bezoeken, waaronder Egremni Beach.

3. Punat in Kroatië

Dat wij fan zijn van Kroatië is geen geheim. Het verbaast ons dan ook niet dat het mooie Punat in het lijstje van must visit bestemmingen staat. Punat is een haven in het zuiden van het eiland Krk en biedt verschillende activiteiten voor ieder die aanlegt. Men kan er olijfolie proeven, ziplinen en – voor wie zelf nog geen boot heeft – is er de mogelijkheid om een vaartuig de mooie blauwe zee mee op te nemen.

4. Greetsieler Hafen in Duitsland

Een historische haven, dat vindt u in Duitsland bij Greetsieler Hafen. Deze haven bevindt zich aan de westkust en hoort bij een klein vissersdorpje. Op TripAdvisor staat het volgende over de haven geschreven: "Op een heerlijke zonnige dag is het weer om een ijsje te eten en op de bankjes langs de havenwandeling te zitten. De boten zijn fascinerend en ze laten al hun netten zien zodat we ze kunnen bewonderen. Er zijn veel cafés en veel winkels". Een contrast met de bovengenoemde bruisende locaties maar ontspanning gegarandeerd.

5. Amsterdam Marina

We zullen toegeven: toen we Amsterdam in het lijstje zagen staan waren we niet enorm onder de indruk. Zon, zee en strand is niet waar de hoofdstad bekend om staat en het gras lijkt dan toch vaak groener buiten de grenzen van ons land. Toch staat de nieuwe Amsterdam Marina in het lijstje van mooie jachthavens met een, volgens bezoekers, "stijlvol mooi uitzicht". Daarnaast biedt de locatie mogelijkheden: u bent zo in het centrum van de bruisende toeristenstad en de zusterhavens Rotterdam Marina, het Regatta Center Medemblik en Marina Schokkerstrand liggen ook vlakbij. Zo blijkt maar weer dat wij ook in ons land een prima grasperk hebben liggen met een eigen unieke charme.

Travel
  • DFDS
  • Adobe Stock