Oneindig genieten op het water? Dat kan op deze geweldige plek

Op zoek naar de beste vakantietips? Met deze mooie watersportbestemming heb jij een onvergetelijke zomer!

Kroatië

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner.

Een zwoel zonnetje, ontblote armen, een verkoelend briesje op je huid... Het klinkt in de winter als een mooie droom maar in Kroatië is dit in het voor- én najaar de orde van de dag. Het is dan ook zeker geen verrassing dat vakantiegangers na een bezoekje aan Kroatië terug blijven komen. Vooral voor liefhebbers van watersport is Kroatië een must-see bestemming: of het nu gaat om zeilen, surfen of een heerlijke charterreis; Kroatië heeft het allemaal.

Zeilen

De beste manier om Kroatië te bezoeken is toch wel echt over zee. Op die manier kun je de mooie eilanden aandoen en kom je in de kleine verborgen baaitjes die voor 'landrotten' verborgen blijven. En aan eilanden heb je in Kroatië genoeg. Je vindt in de republiek 1244 eilanden – de een groot, de ander zo klein dat het niet eens een naam heeft. In Kroatië vindt men verschillende grote havens waar aangelegd kan worden. Zoals het mooie Istrië, een populaire bestemming onder zeilers. Of wat dacht je van het mooie Kvarner met haar mooie kiezelstranden, steile kliffen die in zee storten en mooie ingekerfde kusten? En natuurlijk de Dalmatische kust niet te vergeten; zo kun je aanleggen in Zadar, Sibenik, Split en Dubrovnik.

Watersport

Maar ook voor watersporters zonder zeilboot is Kroatië een aanrader. Op het azuurblauwe water van de Adriatische Zee kan men uitstekend kajakken. Stap het water op bij Dubrovnik en vaar naar de kiezelstranden van Koločep of leg aan in de afgelegen baai van Zaton. Ook windsurfers kunnen hun hart ophalen: de eerste windsurfers zetten voet aan wal in 1970 en sindsdien is Kroatië een windsurf hotspot. In Kroatië staat altijd wind; of het nu gaat om de koude borawind van zo'n 40 knopen of de mistralwind die elke dag voor verkoeling zorgt. Deze constante wind maakt ook kiteboarden tot een goede activiteit tijdens een vakantie in Kroatië; een sport die veel mensen makkelijk onder de knie krijgen en dus ook toegankelijk is voor toeristen die niet veel kaas gegeten hebben van de watersport. Heb je altijd al eens willen kiteboarden? Dan moet je naar het strand van Ždrijac in de buurt van Zadar, een wereldberoemde kiteboard-locatie. Daar staan gekwalificeerde instructeurs klaar om je het water op te helpen. Andere watersportactiviteiten die je kunt ondernemen zijn rafting of duiken met dolfijnen.

Hoewel je op veel locaties in Kroatië prachtig kunt surfen of kiteboarden, trekken watersporters graag naar Viganj, Pelješac en Bol op het eiland Brač. Het zijn populaire bestemmingen vanwege de combinatie van een constante wind en af en toe een deining. Hierdoor ontstaan verschillende soorten golfen, waardoor het interessant is voor zowel beginners als gevorderden.

Charteren

Heb je zelf geen boot maar wil je altijd al eens ervaren hoe leven aan boord voelt? Huur dan een charterjacht om de Adriatische Zee mee over te steken. Op basis van je budget, wensen en de lengte van je reis kun je het perfecte jacht voor jouw reis boeken. Leef het luxeleven en word wakker met de zachte deining van de golfslag tegen de romp van je eigen jacht-voor-een-week.

Naast luxe aan boord, voelt het uitzicht net zo luxe. Kroatië telt vele nationale parken en natuurparken, en je kunt langs de kust van een deel van de nationale parken varen. Enkele voorbeelden zijn Brijuni National Park en Kornati National Park.

Kroatië is dé bestemming als het aankomt op ontspanning, zon, strand én zee. Tijd om die vakantie te boeken en even echt tot rust te komen in dit watersportparadijs.

Travel
  • Croatia; full of life
  • Adobe Stock
Advertisement