Zeehonden, stromend water én flamingo's? Dit zijn de mooiste Zeeuwse vaargebieden

Een zeilvakantie in het Deltagebied? Dat is zeker een aanrader!

Zeeland

Het zal u vast niet verbazen dat er in Zeeland, een provincie waar een grote hoeveelheid water te vinden is, ook genoeg mogelijkheden zijn voor een lekker dagje varen. Met een sloep, een zeilboot of een rondvaartboot – allen een goede manier om het Zeeuwse water te verkennen. En, niet onbelangrijk, in Zeeland zijn genoeg trailerhellingen waar u zonder moeite uw boot te water kunt laten gaan. De beste vaargebieden in deze zuidelijke provincie? Die delen we natuurlijk graag met u.

Het Grevelingenmeer

Het feit dat het Grevelingenmeer het grootste zoutwatermeer van West-Europa is, is al een goede reden om hier een dagje te gaan varen. Maar wist u dat u vanaf het meer zeehonden, bruinvissen en zelfs flamingo's kunt spotten? Het Grevelingenmeer is hartstikke helder en het meer telt verschillende eilandjes waar u gratis aan kunt meren voor een kleine tussenstop. Denk bijvoorbeeld aan een picknick of een overnachting.

Langs de kust

Houdt u wel van een uitdaging? Dan kunt u uw hart ophalen aan de Zeeuwse kust. Het stromende water aan de kust van Schouwen-Duiveland of Walcheren is perfect voor de geoefende zeezeiler. U begint uw tocht vanuit de Delta en vaart langs de Zeeuwse- of Zuid Hollandse kust naar België. Wilt u van het dagje weg een weekend maken? Dan is een oversteek naar Engeland ook altijd een optie.

De Oosterschelde

Meer stromend water vindt u op de Oosterschelde; een karakteristiek water waar u nog meer zeehonden en bruinvissen kunt vinden. Ook zeker voor de ervaren zeiler die niet terugdeinst voor het varen op stromend water. Maar het uitzicht is de moeite waard: de Zeelandbrug en de Oosterscheldekering zijn echte Zeeuwse iconen. Daarnaast zijn er genoeg leuke historische stadjes om af te meren, zoals Zierikzee. Een dagje oesters kweken of mosselen eten in Yerseke? In Zeeland kan het allemaal.

Op het water
  • Aquavitesse
  • Adobe Stock