De kwelling van het bezitten van een luxe jacht: crew die te veel drinkt, onderling relaties aanknoopt en vreemdgaat

Het bezitten van een luxe jacht blijkt toch niet zo 'glitter and glamour' als gedacht.

bezitten

Eerder schreven we over hoe het verblijf op een superjacht er aan toe kan gaan voor de bemanningsleden die werken op een dergelijk luxe vaartuig. Maar ook de eigenaren van deze miljoenenschepen hebben nu een duit in het zakje gedaan. Wat blijkt? Het bezitten van een luxe jacht is voor sommige miljardairs een ware kwelling. En de reden waarom is toch voornamelijk die eerder genoemde crew.

Van je bemanning moet je het maar hebben...

Wanneer je als miljardair een behoorlijk bootje op de kop tikt dan moet je ook al snel een aantal bemanningsleden installeren om je nieuwe speeltje te besturen. En het blijkt dat veel miljardairs slechte ervaringen hebben met het personeel aan boord. Een anonieme bron vertelt Quote: "Ken je het programma Below Deck op Netflix? Nou, daar zie je de crew te veel drinken en onderling allemaal relaties aanknopen en dan weer vreemdgaan. Dat gebeurt dus gewoon echt. Of een kapitein die drinkt, ook meegemaakt." Een andere miljardair heeft zelfs afscheid genomen van zijn superjacht om precies deze reden. De miljardair legt uit: "Je runt een bedrijf dat niks opbrengt. [Het personeel is] niet loyaal. Ze springen zo op een jacht dat naast je ligt."

Een mogelijke oplossing

Maar natuurlijk zijn er ook oplossingen aan te dragen mocht u toch willen investeren in een bescheiden bootje. Zo vertelt één van de miljardairs aan Quote dat hij een Wajer 55 heeft aangeschaft omdat die makkelijk zelf te besturen zijn. Ook wordt de optie om een jacht te charteren genoemd; een jacht dat komt mét personeel maar veel minder sores.

Het gaat in dit geval om letterlijke luxe problemen, natuurlijk. Maar wat in ieder geval zeker is, is dat het leven op een superjacht een compleet andere wereld is waar wij - als gewone stervelingen - geen idee van hebben.

Yacht Life
  • Quote
  • Adobe Stock