OceanGate onder vuur: het bedrijf plaatst een heel opvallende advertentie tijdens vermissing van de Titan

Het nieuws rondom de Titan en het bedrijf achter de duikboot lijkt oneindig. Maar OceanGate maakte het wel heel bont. Zo plaatste het bedrijf een opvallende advertentie toen de zoektocht naar de vermiste Titan nog in volle gang was.

OceanGate

Op donderdag, voordat de kustwacht aankondigde dat de inzittenden aan boord van de Titan de expeditie naar het wrak van de Titanic niet hadden overleeft, plaatste het bedrijf achter de duikboot een heel bijzondere advertentie op hun website. OceanGate kondigde aan dat het bedrijf een vacature open had staan voor een "Onderwaterpiloot / marinetechnicus". Dat terwijl de hele wereld in rep en roer was over de zoektocht naar de vermiste duikboot, met aan boord onder andere een huidige onderwaterpiloot van het bedrijf.

Een smakeloze zet

Op vrijdag verschenen de eerste screenshots van de advertentie op sociale media met de gepaste verontwaardiging: veel gebruikers noemden het een smakeloze zet van het bedrijf. De advertentie was een vacature waarin OceanGate stelt op zoek te zijn naar een onderwaterpiloot of marinetechnicus die moet "helpen bij het beheer en de besturing van onze vloot van bemande onderzeeërs en ondersteuningsschepen." Het bedrijf zocht volgens de New York Post naar een "toegewijd en competent persoon met een combinatie van interpersoonlijke vaardigheden die kan werken aan gevoelige maritieme apparatuur, regelmatig onderhoud kan uitvoeren en complexe systemen kan bedienen om duikoperaties te ondersteunen."

Macaber en ongepast

De website van het bedrijf is uit de lucht gehaald maar de advertentie kan nog steeds bekeken worden in het WayBack Machine archief. Voor het gemak hebben wij de link naar de advertentie bijgevoegd, mocht u het schandaal met eigen ogen willen bekijken.

Verschillende Twitter-gebruikers benoemen hoe macaber de advertentie is en dat het bedrijf beter voorgoed kan sluiten in plaats van te zoeken naar nieuw personeel.

Nieuws
  • New York Post
  • NL Beeld / Abaca Press