Oude roestige sleutel afkomstig van de Titanic is verkocht voor $131.000

De sleutel was jaren in het bezit van familie van een bemanningslid, maar is nu eindelijk voor een behoorlijke prijs verkocht.

sleutel

Het is alweer meer dan honderd jaar geleden, en toch houdt de tragedie van de Titanic mensen nog altijd in de greep. Wanneer er dan ook weer een stukje van de geschiedenis opduikt, zorgt dat vaak voor opschudding. Zo ook toen er kortgeleden een oude roestige sleutel op het toneel verscheen. Deze sleutel, die in het bezit was van familieleden van een oud-bemanningslid, is inmiddels via een veiling verkocht voor een behoorlijk bedrag.

Pantryman

Op een metalen plaatje dat aan de sleutel hangt, staat het woord 'Pantryman'; voorraadman. Deze sleutel was in het bezit van eerste klas salonsteward Alfred Arnold Deeble. De sleutel werd gevonden nadat zijn lichaam was opgedoken door de MacKay-Bennett, het schip dat een groot aantal van de overledenen na het ongeluk uit de zee heeft gehaald.

Erfstuk

In oktober 1912 worden de eigendommen van Alfred Arnold Deeble opgeëist door zijn zus. Frederick F. Mathers, Nova Scotia's plaatsvervangend provinciesecretaris, schat de waarde van deze eigendommen – bestaande uit een sleutel, een horloge en een ring – op een totaal van ongeveer dertig dollar. Op dat moment werd de sleutel een erfstuk voor de familie van Deeble. De sleutel werd van generatie op generatie doorgegeven en werd nu, ruim honderd jaar later, geveild. Niet voor de dertig dollar die Mathers noemde maar voor de prijs van $131.000.

Een waardevol erfstuk voor de familie die deze tragedie van dichtbij meemaakte.

Nieuws
  • Global News
  • Adobe Stock