Bouw de Titanic na in Lego

Vanaf 1 november is de grootste bouwset van Lego ooit te krijgen. Het is een reproductie van het legendarische schip Titanic, dat op zijn eerste reis zonk nadat het tegen een ijsberg voer. U hoeft niet meer na te denken wat Sinterklaas in uw schoen, of de Kerstman in uw sok moet stoppen.

Lego Titanic

Een aantal jaar geleden was de Bugatti Chiron nog de grootste Lego-set die ooit werd bedacht. Maar dat duurde niet lang, onlangs ging het Colosseum de Bugatti nog voorbij als grootste Lego-doos ooit. Ook die hield zijn positie niet lang beet, want nu is er de Titanic van Lego.

De set is 9090 stenen groot en daarmee komt de magische grens van tienduizend stukjes in beeld. Ongetwijfeld zal Lego wel een of ander nog groter project onder handen hebben om die grens te doorbreken.

De Titanic van Lego is, als hij klaar is, op te delen in drie stukken, waardoor interieur te bekijken is. in een van de delen bevindt zicht het grote trappenhuis dat iedereen zich vast nog kan herinneren van de film met Kate Winslet en Leonardo DiCaprio. Ook het ketelhuis is een van de onderdelen die te zien zijn bij de dwarsdoorsnede. De scheepsschroeven van het model zijn daadwerkelijk verbonden met de grote zuigers van de stoommachines van de Titanic.

Andere onderdelen van het schip die echt werken zijn de ankers die uitgerold en ingerold kunnen worden aan hun kettingen. Ook de masten zijn verstelbaar zodat de kranen het doen en de grote lijn bovenop gespannen kan blijven staan.

Als het model compleet afgebouwd is, is het met 1,35 meter lengte het grootste Lego-model ooit. Totdat er een nog groter model komt uiteraard.