Crewlid superjacht vertelt over bizarre verzoeken van miljardairs: 'de hostess moest naar hem kijken terwijl hij at'

Hoewel we veel schrijven over het interieur van superjachten weten we niet precies hoe het er aan boord van een luxe vaartuig aan toe gaat. Maar daar komt nu verandering in: een crewlid doet een boekje open over de bizarre verzoeken van miljardairs.

medewerker

Het lijkt altijd een wereld van veel glamour en luxe: leven op een superjacht lijkt een ware droom te zijn. Maar hoe gaat het er eigenlijk aan toe voor de crew van een dergelijk vaartuig? De mensen die niet in alle luxe hutten verblijven maar alleen aan boord zijn om de gasten te bedienen? Giselle (niet hierboven afgebeeld), een 39-jarig crewlid op een superjacht, doet een boekje open over het leven aan boord van het jacht van een miljardair. En dat leven is soms best wel heel bizar.

Crewlid aan boord

Een paar jaar geleden begon Giselle aan haar nieuwe carrière die ze zelf "goedbetaald maar oppervlakkig" noemt. Ze werkte op dat moment op een gehuurd jacht en hoewel het behoorlijk stressvol werk was, vond Giselle haar passie in het jachtleven. En toch heeft elke droom wel een klein donker randje. Giselle onthult namelijk ook dat sommige van haar werkgevers wel hele rare verzoeken hebben voor hun bemanningsleden. Ze vertelt Metro UK: "Een multimiljonair deed een voorstel om $10.000 te betalen aan een bemanningslid dat bovenop een glazen tafel zijn behoefte deed terwijl de miljonair eronder lag." Pardon? Maar het houdt daar niet op: "Een andere gast vroeg of een van de hostesses hem voortdurend in de gaten wilde houden terwijl hij at, en de hostess moest in de hoek van de eetkamer staan en toekijken hoe hij at."

Alles is te koop

In het kader van 'alles is te koop' mochten de bemanningsleden volgens Giselle ook geen 'nee' zeggen: "Elk verzoek, hoe vreemd of gek het ook lijkt, is onze plicht om uit te voeren." Tenzij het verzoek natuurlijk gevaarlijk is of seksueel van aard. Kijk, er is dus toch een grens. Een andere bijzondere voorwaarde van het werken aan boord heeft te maken met het uiterlijk van de crew: "Eigenaren van superjachten zeggen ook dat de bemanning bij hun jacht moet passen, ze moeten net zo mooi zijn als hun jacht," vertelt de jonge vrouw. En dat betekent dus een streng en oppervlakkig selectiebeleid.

Ondanks alle bizarre verzoeken zou Giselle het leven aan boord aan iedereen aanraden: "Het is een zeer goed betaalde industrie en het is ook een zeer oppervlakkige industrie. Maar alle ongelooflijke plaatsen, de uitzichten, de zonsondergangen, de vrienden en vriendinnen die je ontmoet uit verschillende delen van de wereld, maken het allemaal de moeite waard."

Op het water
  • Metro UK
  • Adobe Stock