Dronken Nederlander steelt jacht in België en laat eigenaar met €21.000 aan schade zitten

De Nederlander werd betrapt in de kleren van de eigenaar.

steelt

De jachtwereld lijkt soms wel rechtstreeks uit misdaadseries te komen; gevandaliseerde jachten, soap-achtige taferelen aan boord en nu dus ook Grand Theft Yacht. Toen een 34-jarige Nederlander voor een paar dagen bij onze zuiderburen in Leuven op bezoek was en geen plaats had om te slapen, besloot hij er maar een te stelen. De eigenaar van het jacht kwam er echter achter en heeft de politie gewaarschuwd. De indringer werd opgepakt maar de eigenaar van het plezierjacht bleef met €21.000 aan schadekosten zitten.

Ongewenste schoonmaker

De indringer was aan boord geklommen van het jacht dat nog maar net in het bezit was van de kersverse eigenaar. Christoph Selderslagh had het pleziervaartuig meer dan drie maanden geleden gekocht en had het interieur volledig laten opknappen. Selderslagh werd gewaarschuwd door een vriend van hem die op een woonboot naast het jacht verbleef. Selderslagh vertelt VRT: "Hij zei me dat mijn boot verdwenen was. Ik keek even rond. En nog geen 300 meter verder zag ik de boot ronddobberen met een man aan boord." Toen hij de man aanspraak beweerde die de boot schoon te maken.

Enorme ravage

Selderslagh en zijn metgezel hebben toen de politie gebeld en zijn aan boord van het jacht gestapt. Daar troffen ze een enorme ravage aan: "Die Nederlander leek onder invloed. Hij droeg mijn broek en T-shirt. Hij heeft mijn voorraad bier opgedronken, maakte eten klaar, trok elektrische kabels los en probeerde toen met de boot weg te varen. Maar hij kreeg de motor niet gestart", vertelt de eigenaar van het jacht.

De rekening van de schade die de Nederlander aan heeft gericht komt in totaal uit op een bedrag van €21.000.

Nieuws
  • NU.nl, NLTimes
  • Adobe Stock