110 meter lange Kaos met waarde van $300 miljoen gevandaliseerd in Ibiza door klimaatactivisten

In mei lag het enorme Oceanco-jacht nog te pronken in Londen, inmiddels ligt ze in Ibiza en ziet ze er iets minder vlekkeloos uit.

Kaos

De klimaatactivisten zitten niet stil en lijken steeds brutaler te worden; afgelopen weekend is nu ook het Oceanco-jacht Kaos gevandaliseerd terwijl ze in de haven van Ibiza lag. Volgens de activistische groep 'Futuro Vegetal' hebben ze brandblussers gebruikt om het jacht te bespuiten met verf. En de beelden liegen er niet om.

Superjacht Kaos

In de nieuwste Nautique hebben we een prachtige beeldreportage opgenomen over Kaos; het 110 meter lange superjacht gemaakt door Oceanco die op 25 mei over de Theems Londen binnen vaarde. Ooit was ze het langste jacht ooit gebouwd in Nederland, een titel die ze verloren heeft aan Jeff Bezos' Koru. Na haar stop in Londen werd Kaos gespot in Ibiza, maar de omstandigheden waren veel minder gunstig.

Klimaatactivisten

Op zondagochtend heeft de Spaanse groep Futuro Vegetal het jacht met waarde van $300 miljoen gevandaliseerd met verf. Na de daad hielden ze een bord op met de tekst "You Consume Others Suffer". Het protest gaat volgens de activistische groep om de klimaatcrisis. Het jacht is eigendom van Nancy Walton, de erfgenaam van de Amerikaanse 'Walmart'-supermarktketen. Volgens de Spaanse groep zou deze vrouw een vermogen van 8,7 miljard dollar hebben. De actie is onderdeel van een groter initiatief tegen privé-jachten en -jets. Het zou dan gaan om de CO2-uitstoot van dergelijke vaartuigen en de oneerlijke verdeling van rijkdom.

Beide vandalen uit het filmpje zijn gearresteerd, hoe Kaos er op dit moment uit ziet is niet bekend maar we gaan ervan uit dat ze snel in haar oude glorie hersteld wordt.

Nieuws
  • Tom van Oossanen