Dronebeelden: 84-meter lang megajacht van Feadship vaart door kanalen van Alphen aan den Rijn

Voor bewoners aan de kanalen van Alphen aan den Rijn en Woubrugge was het misschien even schrikken; woensdag manoeuvreerde Feadships Project 710 zich door de relatief smalle wateren in hun achtertuin. Een drone legt het bijzondere spektakel vast.

feadship

Ze is maar liefst 84 meter lang en dat betekent dat het voorbij varen van Feadships Project 710 niet onopgemerkt kon blijven; zonder al teveel media-aandacht een megajacht verplaatsen is er dan ook niet bij. Op woensdag legt een drone vast hoe het grote vaartuig van Nederlandse makelij door de kanalen van Alphen aan de Rijn en Woubrugge vaart. Naast de opmerkelijke lengte is het jacht natuurlijk ook niet mis als het gaat om breedte; maar liefst 13,5 meter aan jacht vulde de kanalen in de Nederlandse dorpen.

Obsidian

Ze wordt een van de meest technisch geavanceerde en visueel verbluffende jachten genoemd. En Feadship staat zeker niet bekend om klein speelgoed. In april verliet Project 710 de constructiehal in Aalsmeer en onderging de laatste uitrusting voor proefvaarten op zee. Inmiddels vaart ze onder de naam Obsidian en is ze klaar voor de grote wateren. Maar haar eerste opgave was om zich een weg wurmen door de kanalen in Alphen aan den Rijn en Woubrugge. Met hulp van Koninklijke Van der Wees heeft het jacht de smalle Coenecoopbrug achter zich gelaten. In deze video van nieuwswebsite NU.nl zijn de dronebeelden te bewonderen.

Twee jaar geleden werd superjacht Viva door de kanalen van Alphen aan den Rijn begeleidt. Bovenstaande beelden bieden een kijkje in dat project waar bij de Koningin Julianabrug in het dorp nog maar vier centimeter speling over was.

Nieuws
  • NU.nl, Schuttevaer
  • Feadship