The Ocean Race in Den Haag: ontspanning, gezelligheid en vooral veel maritiem vermaak

Zondag kwam The Ocean Race aan in Den Haag en de hele week stond de haven van Scheveningen in het teken van de race; een memorabel ontvangst voor de zeilers én een prachtige week voor bezoekers.

Den Haag

Het is feest in Scheveningen: op zondag kwamen de zeilers van The Ocean Race aan in de hofstad en ze kregen een warm onthaal: het strand van de stad stond vol met mensen en ook in het water werden de zeilschepen binnengehaald door enthousiaste booteigenaren die de teams vergezelden naar de finish. Van 11 tot en met 15 juni stond Scheveningen in het teken van The Ocean Race en wij moesten daar natuurlijk bij zijn om sfeer te proeven.

Een memorabel onthaal

De aankomst op zich was er een voor in de geschiedenisboeken. Robert Stanjek, Duitse zeiler voor Guyot Environnement - Team Europe, omschreef het als een onwerkelijke ervaring: "20.000 mensen op de kant, 3.000 boten in het water, helikopters in de lucht; het voelt als binnenvaren in een stadion." Ook Jorden van Rooijen, zeiler voor het Nederlandse team JaJo, omschrijft de binnenkomst als een 'intens' moment: "Het was echt bijna emotioneler dan ik had verwacht. Vooral dat eerste stuk als je al die boten op je af ziet varen. Dan denk je: ze komen hier allemaal voor ons, dat is wel heel bijzonder." Laura van Veen, zeilster voor team JaJo, voegt toe: "Het is echt uniek. Je vaart je eigen land tegemoet."

Vermaak voor iedereen

Maar niet alleen voor de zeilers was de haven van Scheveningen een mooie plek om te zijn; in het kader van The Ocean Race waren er op het strand en in de haven, in het zogenoemde Ocean Live Park, verschillende evenementen georganiseerd; voor ieder wat wils. Zo waren er verschillende eet- en drinkgelegenheden, vermaak voor de jongere generaties, de mogelijkheid om aan boord van verschillende schepen te kijken, informatie over The Ocean Race, de verkoop van merch én natuurlijk de bijzondere Sailors Parade voorafgaande aan de verschillende in-port races en de start van de laatste leg.

Onderstaande video geeft een kleine impressie van de sfeer in het Ocean Live Park.

Vandaag om 13:00 uur zijn de VO65 schepen, waaronder team JaJo, vertrokken uit Den Haag voor de start van de laatste leg. Om 18:15 vanavond zal de laatste leg voor de IMOCA's van start gaan.

Nieuws
  • Sailing Energy / The Ocean Race