The Ocean Race arriveert in Den Haag met de koning en koningin als welkomstcomité

De eerste zeilers van de zesde etappe van The Ocean Race komen aan in Scheveningen en om hen te ontvangen stonden niemand minder dan koning Willem-Alexander en koningin Máxima bij de finish.

koning

Het strand van Scheveningen staat deze hele week in het teken van The Ocean Race. De voorlaatste etappe van de wereldberoemde wedstrijd eindigt in Scheveningen en dat betekent dat veel mensen naar Den Haag trekken om het einde van deze etappe mee te maken. De eerste zeilers kwamen zondag tussen 13.00 en 15.30 aan en werden verwelkomd door niemand minder dan het koninklijk echtpaar.

IMOCA-klasse

De koning mag een waar spektakel aanschouwen: hij is samen met koningin Máxima getuige van de finish van de IMOCA-klasse. De snelste en meest innovatieve vaartuigen strijden mee in deze race en dat stond garant voor een spannende ontknoping. Winnaar van deze zesde etappe is het 11th Hour Racing Team uit Amerika, maar een meer memorabel moment was de finish van het Duitse team Malizia met aan boord de Nederlandse Rosalin Kuiper. De koning en koningin treden aan boord van het zeilschip om het laatste stukje naar de haven van Scheveningen mee te varen met de Nederlandse zeilster.

Voor de finish van deze zesde etappe mochten de koning en koningin een bezoek brengen aan team JAJO die aan de VO65-klasse van de race meedoen.

Gezellig

Deze zesde etappe begon in Denemarken en de verschillende zeilschepen hebben inmiddels de kust van Scheveningen bereikt. Tot en met 15 juni zal de haven dienstdoen als tussenstop voor The Ocean Race. Na een korte rust in Den Haag zullen de zeilers aan de laatste etappe van de race beginnen. Deze brengt hen naar de eindbestemming: Genua in Italië. Tijdens het verblijf in de haven van Scheveningen zullen races plaatsvinden en worden er optredens georganiseerd.

Verhitte strijd

Vanwege de hitte worden extra maatregelen genomen voor bezoekers van Scheveningen. Zo kunnen bezoekers drinkwater krijgen en zijn EHBO-posten voorzien van flesjes zonnebrandcrème.

In 2018, toen The Ocean Race eindigde in Den Haag, trok het evenement zo'n 88.000 mensen.

Nieuws
  • AD, EuroSport
  • NL Beeld / Patrick van Emst