Royal Huisman laat superjacht PHI te water

Met een lengte van 58,5 meter en een tonnage dat onder 500 GT blijft is de onlangs in Vollenhove tewatergelaten PHI het langste jacht in zijn klasse. Het is onderdeel van een project met een custom built jacht, een custom yacht support ship en een bijzondere tender. Het ontwerp van het schip komt van Cor D. Rover.

PHI

Een spannend moment eind vorige week in Vollenhove. Daar werd bij Royal Huisman het splinternieuwe jacht PHI in het water getakeld. Mt een opvallend design en een opvallend kleur is dit zeker een hoogtepunt van de jachtbouw in Nederland dit jaar. Ontwerper Cor D. Rover had lange gesprekken met de opdrachtgever en kwam daarbij tot een gulden snede (sectio divina) voor het ontwerp en de verhouding tussen binnen en buitenkant. Daarbij is de binnenkant ook gericht op drie werelden: het heelal, het oceaanoppervlak en de onderwaterwereld.

Waar het grote designwerk van Cor D. Rover is, komt de onderwaterarchitectuur van Van Oossanen Naval Architects en het interieur (dat nog niet getoond is) komt van de hand van Lawson Robb.

Dit jacht wordt binnenkort aan de eigenaar overgedragen, net als het support jacht dat bij Alia in Turkije is gebouwd. Het schip wordt in de berichten van de werf een 'shadow vessel' genoemd en de naam PHI Phantom is daarom een accurate benaming. Bij Huisman bouwen ze intussen verder aan het grootste sportvisjacht ter wereld.

Nieuws
  • Tom van Oossanen