Damen Yachting verkoopt vierde Amels 60

Terwijl de eerste twee exemplaren van de Amels 60 lijn nog in productie zijn in de werven van Vlissingen, kan Amels bekendmaken dat ook het vierde exemplaar al verkocht is. De koper kan het schip in de herfst van 2023 in ontvangst nemen.

Amels 60

We kunnen nogmaals concluderen dat de Nederlandse jachtenindustrie op volle toeren draait. De Vlissingse werven van Damen Yachting en Amels bouwen het ene na het andere schip en verkopen die regelmatig ook. Terwijl er een Yacht Support Yacht klaar ligt voor een mazzelaar die meteen zijn speelgoed aan boord wil plaatsen, is er een wachtrij ontstaan voor de Custom-lijn van Amels.

Amels 60

De bekende ontwerper Espen Øino tekende voor Amels het ontwerp van de 60 meter lange Amels 60. Het jacht is 10,40 meter breed en heeft een diepgang van 3,35 meter als het volledig beladen is. Er is ruimte voor twaalf gasten en dertien man personeel (inclusief de kapitein). Met een maximumsnelheid van 15,5 knopen is het zeker geen langzaam schip en op kruissnelheid 13 knopen kan het schip 4.500 mijl varen voordat het moet bunkeren.

De koper van het jacht laat zich vertegenwoordigen door Denison Yachting. Kurt Bosshardt van Denison legt uit: "I first visited the Amels yard with Denison in 2018 during an exploratory tour of the shipyards throughout Europe. We felt that Amels was the warmest, friendliest, and most cooperative yard that we toured. What I love about Amels is that it’s a family owned yard with a small team; if I have a question, I can pick up the phone and speak with Rose Damen directly. Without a doubt, they build the best quality yachts in the world."

Volgens Damen Yachting is het belangrijke verkoopargument voor de Custom Line dat een koper het schip kan aanpassen naar zijn eigen wensen. Dat kunnen de kopers natuurlijk vaker, maar doordat het schip toch in een soort van lijn gebouwd wordt is het wel binnen twee jaar klaar en dat lukt uiteraard niet bij een volledig op maat gemaakt jacht.

Nieuws
  • Damen Yachting