De nieuwste Amels 60 van Damen begint sea trials

De Amels 60, het nieuwste superjacht van Damen Yachting, is haar sea trials begonnen. Het jacht staat op dit moment nog te koop.

Amels 60

De gerenommeerde Nederlandse jachtbouwer Damen Yachting heeft onlangs een nieuwe mijlpaal bereikt met de start van proefvaarten voor de nieuwste toevoeging aan hun vloot, de Amels 60, in de Noordzee. Dit 60 meter lange superjacht is momenteel te koop en biedt een onweerstaanbare kans voor kopers in de nieuwbouwmarkt, met een geplande voltooiingsdatum in augustus 2023.

Voortborduren

Voortbouwend op het succes van zijn bekroonde voorgangers, Come Together en Entourage, toont de Amels 60 een onderscheidend exterieurontwerp gemaakt door de beroemde Espen Øino, met haar kenmerkende geometrische ramen. Het interieur, ontworpen door de gewaardeerde studio Winch Design, straalt eigentijdse elegantie uit en creëert een verfijnde en uitnodigende sfeer voor de gasten.

Privé of charter

De Amels 60 biedt een ruime indeling die plaats biedt aan maximaal 12 gasten en 13 bemanningsleden, met zowel privé- als chartergebruik in gedachten gehouden. Het jacht heeft met name een van de grootste zonnedekken in haar soort, met een oppervlakte van 162 vierkante meter. Deze indrukwekkende ruimte omvat een jacuzzi met een zwemstraalfunctie voor zes gasten, een schaduwrijke eettafel en bar, een volledig uitgeruste buitenkeuken, een teppanyaki-grill en een bioscoopopstelling voor filmavonden bij sterrenlicht. Het touch-and-go-helikopterpad kan ook worden omgevormd tot een ligplaats of een unieke fitnessruimte en biedt veelzijdige mogelijkheden voor ontspanning en amusement.

Owner's Suite

Op het hoofddek staat de Owner's Suite centraal met zijn grote ramen en een opmerkelijk balkon van zeven vierkante meter. De suite beschikt ook over een luxe badkamer die de balk van het jacht overspant en een ruime inloopkast, waardoor een heerlijke ervaring voor de eigenaar wordt gegarandeerd.

Gastendek

Het gastendek herbergt vier prachtig ingerichte gastensuites, die elk plaats bieden aan twee gasten en een eigen badkamer hebben. Deze hutten zijn gunstig gelegen nabij de Beach Club, die directe toegang biedt tot het zwemplateau, een sauna, een stoomdouche, comfortabele zitgelegenheid en voldoende opbergruimte voor waterspeelgoed.

Hybride

De Amels 60 is uitgerust met een geavanceerd hybride aandrijfsysteem, waarmee nieuwe normen worden gesteld voor efficiëntie en duurzaamheid. Dit systeem vermindert het brandstofverbruik en de uitlaatemissies aanzienlijk, terwijl de levensduur van de generatoren en hoofdmotoren behouden blijft. Bovendien minimaliseert het trillingen en geluid, wat zorgt voor een rustige en soepele vaarervaring. Daarnaast heeft het jacht een slimme opbergoplossing op het voordek, waardoor twee luxe tenders discreet kunnen worden opgeborgen.

Als onderdeel van de gewaardeerde Amels Limited Editions-collectie heeft de Amels 60-serie al twee magnifieke superjachten opgeleverd, waarvan er nog vier in aanbouw zijn sinds de introductie in 2019.

Superjachten
  • Damen Yachting