Gloednieuwe Amels full custom van 78 meter drijft

Een splinternieuw custom jacht ontworpen door Espen Øino dreef vorige week voor het eerst in het water. Het 78 meter lange schip werd in het droogdok binnen de loods van Amels in Vlissingen voor het oog van designers en engineers aan het drijven gebracht.

Damen Amels Full Custom

Met 78 meter lengte is dit nieuwe schip van Amels een van de eerste custom jachten die in Vlissingen gebouwd zijn, sinds de werf Limited Editions bouwt. Het ontwerp is van de bekende designer Espen Øino. Hij zegt over het schip: "It’s definitely a unique project. The large open top deck, large aft pool and very wide side decks that can be utilised as private guest balconies are features which come together to make this design very special."

François Zuretti, Andrew Tree, Espen Øino, Rose Damen, Jeremy Staddon en Daan Langezaal

Dankzij het tonnage van 2850 GT is dit qua volume het grootste jacht dat Amels tot nu toe heeft gebouwd. Daan Langezaal, projectmanager bij Damen Yachting: "Toen we de pompen aanzetten en het schip voor het eerst hier in Vlissingen dreef was dat echt een moment van grote trots voor het team. Aangezien dit een full-custom jacht is, verschilt het op het gebied van design, engineering en project nogal van de laatste veertig schepen die we afleverden. Dat het project een succes is, komt vooral voor rekening van de goede samenwerking met het team van de eigenaar. We werken natuurlijk allemaal naar hetzelfde doel, het creëren van iets geweldigs voor een blije klant. Deze mijlpaal was belangrijk en ik kijk uit naar de volgende mijlpaal in het proces."

Technische gegevens

Amels Full Custom (77.8 metres / 255 ft)

Delivery 2022

2,850 GT

14 guests, 26 crew plus Captain

Interior Design Zuretti Interior Designers

Exterior Design & General Arrangement by Espen Øino

Naval Architecture by Damen Yachting