Twee superjachten op één dag: Damen lanceert Limited Edition Amels 242 en 200

Een historische gebeurtenis bij Damen Yachting: op 2 november lanceert de werf maar liefst twee Limited Edition Amels in één dag

Amels

Een unieke gebeurtenis bij Damen Yachting: op 2 november presenteerde de werf niet één maar twee superjachten. Het gaat om twee Amels Limited Edition jachten van in totaal zo'n 130 meter in lengte. Een heuse mijlpaal in de geschiedenis van de werf en natuurlijk een prachtige dubbele toevoeging aan de vloot van deze prominente Nederlandse jachtbouwer. Beide jachten zijn ontworpen door Tim Heywood en het interieurdesign zal worden gedaan door Winch Design. Hoewel beide jachten voor privégebruik gemaakt zijn, zijn ze ook perfect uitgerust als chartervaartuig, mochten de eigenaren ooit van gedachten veranderen. Volgens Damen gaat het hier om ware "collector's items".

Amels 242

Volgens een persstatement wilde de eigenaar van deze nieuwe Amels 242 vooral een "opvallend uiterlijk". De traditionele witte stijl sprak de eigenaar niet aan en uiteindelijk is het team, in samenwerking met de toekomstige jachtbezitter, uitgekomen op een romp in de kleur Flag Blue en een bovenbouw in de kleur Oyster White. De blauwe kleur werd vervolgens ook door Winch Design gebruikt in het ontwerp van het interieur; na het betreden van het jacht via de hoofdingang worden gasten begroet door een muur van blauwe edelstenen. Ook zijn blauwe elementen als marmer en mozaïek in het design opgenomen. "De eigenaar wilde iets anders, en dat is zeker wat hij heeft bereikt, vooral met de verscheidenheid aan marmers," vertelt Peter Dijkwel, Project Manager bij Damen Yachting. "Dit Amels Limited Editions superjacht is een groot bewijs van de serie en haar flexibiliteit - we kunnen alles laten werken met dit platform. Dat gezegd hebbende, hadden we het niet kunnen doen zonder de consistente en positieve samenwerking met de vertegenwoordiger van de eigenaar."

Amels 200

Deze Amels 200 is de vierde Amels gemaakt door Damen maar is ook weer een uniek jacht vergeleken met haar voorgangers. En het punt waarop dit jacht zich vooral onderscheidt, is haar interieur: de binnenkant is volledig ingericht op 'thuis'-werken vanaf de wereldzeeën. Om dit te faciliteren heeft Damen een extra balkon toegevoegd op het hoofddek en extra buitenbars op elk dek. Hierdoor wordt het mogelijk om vrienden en familie voor langere tijd uit te nodigen aan boord. "Dit jacht weerspiegelt perfect de unieke visie van de eigenaar," vertelt Tom Oomkens, projectmanager bij Damen Yachting, uit. "Er zijn veel geweldige details, bijvoorbeeld de windschermen zijn opgewaardeerd tot een donkergrijze tint om de ramen na te bootsen. De eigenaar had veel spannende ontwerp-ideeën en is ervaren, wat het project enorm ten goede is gekomen."

Superjachten
  • Damen Yachting
  • Damen Yachting