Nederlandse Damen Yachting begint 2024 met de oplevering van een 60-meter lang superjacht

Damen Yachting presenteert de Amels 60 SATEMI; het vierde jacht uit de nieuwe generatie Amels Limited Editions

damen

De wereld van de jachtbouw lijkt nooit stil te staan en bij Damen Yachting lijken de superjachten als zoete broodjes over de spreekwoordelijke toonbank te vliegen; in november 2023 presenteerde de Nederlandse werf al twee superjachten op één dag, maar ook 2024 begint bij Damen met een gloednieuw 'speeltje'. Op 22 januari jongstleden presenteerde de werf in Vlissingen de nieuwste toevoeging aan de Damen-vloot: de Amels 60 SATEMI.

Een echte Amels

De Amels 60 SATEMI is het vierde superjacht uit de Amels Limited Edition reeks van Damen Yachting. Ze beschikt over een ontwerp van Espen Øino, en op bepaalde vlakken zeker geïnspireerd door de vorige Amels-rompen. Het interieur is gemaakt door Studio Indigo, dezelfde studio die ook aan de eerdere Amels 60 werkte. Het jacht beschikt over het bekende Sun Deck dat haar zussen ook kenmerkte, ze heeft een groot zwemplatform, een eigenaarshut met opklapbaar balkon en een voordek met ruimte voor een tender tot 9 meter.

Mooie samenwerking

De eigenaren waren intensief betrokken bij het ontwerp van het jacht en volgens de vertegenwoordiger van de kopers heeft dit een behoorlijke invloed gehad op het eindresultaat: "De eigenaars zijn de afgelopen 24 maanden betrokken geweest bij de bouw en hebben het interieur precies kunnen instellen zoals zij het willen. Ze hebben kosten noch moeite gespaard om ervoor te zorgen dat hun jacht aan de allerhoogste normen voldoet - alles, van de tenders tot het servies, het resulteert allemaal in een spectaculair resultaat", aldus Tassos Papantoniou van Torrance Yachts in een persstatement. Damen Yachting's Project Manager Danker Rijk, die de begeleiding van de bouw van de SATEMI op zich nam, vertelt: "Het is geweldig om te zien hoe alle betrokken partijen hebben samengewerkt en zoveel moeite hebben gedaan tijdens dit drukke project. Het resultaat van hun werk spreekt voor zich; het jacht ziet er prachtig uit. We hopen dat de eigenaren dit jaar met veel plezier voor het eerst aan boord zullen stappen."

Volgens de werf is deze Amels Limited Edition-lijn "een van de meest gewilde ontwerpen van de werf aan het worden." Dit komt volgens Damen Yachting door de "Limited Editions-aanbod van een bewezen technisch platform en snelle levering, terwijl er toch ruimte is voor maatwerk." Dit gloednieuwe jacht zal eerst nog een paar weken in Vlissingen blijven liggen om daarna te beginnen aan haar maiden voyage naar de Cariben.

Superjachten
  • Damen Yachting
  • Damen Yachting