Amels onthult project Shadow op het water

Deze week liet Amels in Vlissingen het 74 meter lange project Shadow uit het droogdok varen. Het schip komt uit de Amels Limited Edition-lijn die ontworpen is door Tim Heywood. Het jacht is al verkocht en wordt ingericht volgens de plannen van de eigenaars. Dit is het zesde schip in de productieserie van het model.

Amels 242 Shadow

Met zijn 74 meter lengte is Project Shadow van de Amels 242 Limited Edition een flink megajacht. Damen Yachting-dochter Amels begon de bouw van het schip speculatief en kon het jacht begin dit jaar verkopen aan een geïnteresseerde. Die heeft daardoor veel sneller zijn superjacht dan een koper die het hele proces van begin af wil kunnen beïnvloeden. Een superjachtkoper heeft dan wel een uniek schip, maar moet meestal een jaar of vijf wachten voordat hij eindelijk kan varen. Project Shadow is al tegen het eind van dit jaar klaar voor levering. Het Limited Editions-model van Amels is zo succesvol dat er sinds 2005 al meer dan veertig schepen zijn geleverd die zo veel mogelijk aan de eisen van de kopers worden aangepast, maar wel gebaseerd zijn op een bewezen model.

Uiteraard was er al een ontwerp voor het interieur gemaakt, maar het is nu helemaal aangepast aan de wensen van de koper. De designers van Winch Design zijn daar meteen mee aan de slag gegaan. Zo kon de eigenaar ook bepalen dat het schip een 'Ice Blue'-kleurige romp kreeg.

Het model Amels 242 heeft een speciaal dek voor de eigenaars en een extra stevig helikopterdek, zodat er zwaardere modellen hefschroefvliegtuigen op kunnen landen. De aandrijving voldoet aan de laatste nieuwe IMO Tier III emissienormen, waardoor het schip redelijk schoon is.

Nieuws
  • Amels