Nu af te halen in Vlissingen: Damen Yacht Support Yacht Time Off

Het negende exemplaar van de populaire lijn van Yacht Support Vessels is klaar en ligt in Vlissingen bij de werf van Damen. Super- of megajacht-eigenaren die ruimtegebrek hebben, kunnen zich melden voor de YS 5009 Time Off. Het jacht kan vervolgens meteen mee naar de Middellandse Zee.

Damen Time Off

Het afgelopen decennium is de trend van groter, groter, groter een beetje gestaakt en zijn de rijken der aarde overgestapt op meer, meer, meer. Daarom is één megajacht niet meer genoeg, u moet ook een Yacht Support Vessel hebben. Bij Damen verkopen ze die aan de lopende band en daarom hebben ze ze gewoon op voorraad klaarliggen. Zo ligt inmiddels de splinternieuwe Time Off in Vlissingen klaar voor een vaarliefhebber met diepe zakken.

Het schip ligt nu in Zeeland, maar het werd gebouwd bij de Damen-werf in het Turkse Antalya. Daar lieten de bouwers het jachthulpschip in april van dit jaar in het water glijden. De Time Off is in beginsel hetzelfde schip als de Gene Chaser, die eind vorig jaar werd geleverd aan de eigenaar van Gene Machine. Het superjacht bij het hulpjacht is een creatie van Damen-dochter Amels.

De Time Off heeft een flinke hangar voor speelgoed en een enorm achterdek waarop ook helikopters kunnen landen. Wie teveel gasten heeft uitgenodigd voor zijn hoofdjacht, kan nog zeven gasten kwijt aan boord van de Time Off. Overigens denkt Damen ook aan de PR rondom uw superjacht: u kunt een Yacht Support Vessel ook inzetten om noodhulp te brengen naar gebieden waar dat nodig is, of u kunt een dergelijk schip inzetten als wetenschapsplatform. Dat laatste is waar Gene Machine en Gene Chaser hun klasse tonen.

Damen tekende voor zowel het onderwaterschip, het exterieur, als het interieur van het 55,5 meter lange schip. Naast de zeven gasten kunnen ook vier personeelsleden mee aan boord. Als u nu naar Vlissingen belt, kunt u het jacht meteen ophalen.

Nieuws
  • Damen