Damen heeft negende Yacht Support-jacht Time Off bijna klaar

Het 55 meter lange yacht support-jacht Time Off is het negende model van de serie. Het schip volgt op de onlangs verkochte Gene Chaser. Wie nog een extra jacht zoekt voor bij zijn megajacht kan nu snel naar Damen bellen.

Time off Damen

Hoewel Time Off bijna klaar is en nog dit jaar geleverd kan worden aan een koper, is het nog niet verkocht. Damen liet het schip onlangs te water bij haar werf in het Turkse Antalya. De scheepsbouwers uit Gorinchem bouwden en verkochten al acht modellen van dit 55 meter lange type. In totaal leverde Damen al 16 Yacht Support-modellen af aan klanten die niet genoeg speelgoed konden meenemen aan boord van hun eigen jacht. Laatst was dat nog de Gene Chaser die als supportschip voor Gene Machine dient.

Ruimte

Het handige van een Yacht Support is niet alleen de ruimte die overblijft aan boord van het echte jacht. Ook kan het schip vast vooruit varen om de speeltjes te "deployen" terwijl de familie op het superjacht nog ligt te slapen of in alle rust zit te ontbijten. Ook vakanties van de superrijken moeten immers zo efficiënt mogelijk worden ingericht. Even wachten totdat de duikboot klaar voor onderwater is, dat is natuurlijk niet leuk.

Mocht u als jachteigenaar ook gasten willen meenemen die u net niet aardig genoeg vindt, dan heeft een Yacht Support ook een mooie toegevoegde waarde. Aan boord van het schip is namelijk ruimte voor zeven gasten en vier bemmaningsleden.

Verbeteringen

Uiteraard verbetert Damen telkens de afgeleverde versies van de Yacht Supports -dat zorgt ook voor terugkerende klanten, die een refit willen. De Time Off heeft verbeterde isolatie rondom de generators, zodat er minder herrie aan boord te horen is. De AV-installatie is weer van de nieuwste snufjes voorzien en ook de navigatiesystemen zijn van het nieuwste model. Daarnaast heeft Damen wat verbeteringen doorgevoerd in de technische installaties.