De kunst van de jachtbouw: Nautique 2 ligt in de winkel en is een meesterwerk op zich

Bomvol met mooie jachten, zoals de Astondoa Ax8, geweldige nautische kunstwerken en natuurlijk de mooie reportages die u van ons gewend bent

kunst

Terwijl we langzaam maar gestaag het voorjaar in bewegen – weer of geen weer, kan een nieuwe Nautique natuurlijk niet ontbreken. En voor de lezer die niet kan wachten om het vaarseizoen te starten met een mooie nieuwe editie van zijn favoriete magazine hebben we goed nieuws: de allernieuwste Nautique ligt vanaf vandaag in de winkel! Dit nummer staat in het teken van maritieme kunst en heeft een passende cover met een artistiek tintje; bijna een collector's item, dus. Koop deze nieuwe Nautique nu via Tijdschrift.land of de betere boekhandel bij u in de buurt. Abonnees krijgen het nummer automatisch toegezonden.

Wel aanraken a.u.b.

Als kind werd ik regelmatig meegenomen naar verschillende bekende musea: het Teylers Museum, het Rijksmuseum – zelfs het Louvre in Parijs. Maar geen van deze exposities maakte zoveel indruk als de kleine beeldentuin in de buurt waar ik met mijn basisschoolklas ooit naartoe ging. Het waren niet alleen de kunstwerken die me prikkelden, maar het feit dat we om, onder en soms zelfs óver de kunstwerken mochten lopen, maakte dat dit bezoek tot op de dag van vandaag een levendige herinnering vormt. Want voor succesvolle consolidatie moeten we een beroep doen op al onze zintuigen. En dat betekent dat kunst, om een blijvende indruk te maken, gevóéld moet worden. De kunstenaars werkzaam in de jachtbouw begrijpen dat onderscheid maar al te goed. De ontwerpers, architecten en jachtbouwers weten dat een jacht draait om gevoel en ervaring. Het wordt gemaakt door kundige handen, om vervolgens met alle zintuigen beleefd te worden. De jachtwereld brengt kunst naar u toe – zonder fluwelen afzettouwen en stellige bordjes. Het is kunst waar u overheen kunt lopen, uw handen op kunt leggen… kunst die u zelfs kunt ruiken.

Kunstzinnige editie

Deze Nautique staat dan ook in het teken van ervaren. Zo hebben we in deze editie een flink aantal maritieme kunstenaars verzameld die het gevoel van de zee zo uw woonkamer in transporteren. Maar ook de jachtprofielen ademen beleving. Zo is de Astondoa Ax8 een Spaans meesterwerk en is de Nautitech 44 niet alleen een plaatje om te zien maar ook om te varen. En dat is eigenlijk nog wel het belangrijkste van de wereld van de jachtbouw; dat het kunstwerk in kwestie gebruikt wordt. Een jacht wordt niet jaren achtereen in donkere opslagruimtes verstopt onder het mom van conservatie; een jacht wordt beleefd. En daar spelen de kunstenaars die in deze editie worden uitgelicht moeiteloos op in. Kunstenaars zoals jachtontwerper Guido de Groot, Luca Bassani van Wally met zijn Wallywhy150, en beroemd architect Frank Gehry, die zijn eigen zeiljacht Foggy ontwierp.

We dagen u uit om te beleven. Om te kijken, geprikkeld te raken, en vooral om te voelen. Want kunst moet beleefd worden. Met alle zintuigen. Kunt u ook niet wachten om deze Nautique te ervaren? Haal hem dan nu vandaag nog in huis en geniet van 132 pagina's aan columns, verhalen, reportages en profielen. We wensen u een onvergetelijke ervaring!

Nieuws
  • Nautitech Catamarans