De eerste beelden van nieuw vlaggenschip Nederlandse werf: de grootste Zeelander ooit

Zeelander geeft de allereerste beelden vrij van de inmiddels verkochte Zeelander 8 die op dit moment in aanbouw is bij de werf.

Zeelander

Groot nieuws van Zeelander: de Nederlandse werf kondigt een nieuw vlaggenschip aan dat de titel 'grootste Zeelander tot nu toe gebouwd' draagt. De Zeelander 8 is een jacht van bijna 24 meter dat inmiddels verkocht is en as we speak gebouwd wordt door de werf. Het beste nieuws? Deze week zijn er beelden vrijgegeven van het gloednieuwe concept. Volgens Zeelander gaat het om: "Nederlandse kwaliteit gecombineerd met elegantie"; tijd voor Nautique om de renderings van dit jacht eens onder de loep te nemen.

Nieuw vlaggenschip

Vorig jaar schreven we over de Zeelander 7, de werf had een complete relaunch ondergaan en daar hoorde natuurlijk een nieuw vlaggenschip bij. Maar de Zeelander 7 zal van haar troon worden verstoten: Zeelander presenteert een nieuw vlaggenschip die de titel zeker waardig is. Het gaat om het grootste schip ooit gebouwd door de werf; de Zeelander 8, die met haar 23.9 meter bijna vier meter langer is dan haar kleinere zusje. Maar Zeelander belooft dezelfde snelheid, stilte en strakke afwerking die het merk groot hebben gemaakt in de jachtwereld. Daarnaast beschikt het jacht ook over dezelfde ronde lijnen als de andere modellen van de werf; een S-vormige zeeglijn, de sierlijke achtersteven en een wikkelwindscherm geven het jacht een voluptueus uiterlijk. "Kwaliteit en tijdloosheid", zoals Zeelander het zelf omschrijft.

Zeelander ontwerp

Ontwerper Cor D. Rover heeft zich over het design van dit vlaggenschip gebogen en is voor haar uiterlijk zoveel mogelijk trouw gebleven aan het klassieke Zeelander-design. De werf schrijft zelf: "Ondanks haar indrukwekkende lengte van 23,9 m over alles, lijkt ze zo sterk op haar kleinere zusjes dat het moeilijk is om haar schaal uit de renderings op te maken. Alleen als je het jacht met een mens aan boord ziet, zie je haar ware grootte." De precieze indeling van het jacht moet nog bekend worden gemaakt maar we weten al wel dat er aan boord ruimte zal zijn voor drie tweepersoonshutten én drie bemanningsleden. Daarnaast zal het jacht beschikken over een drive-in tendergarage. En ze is stil: de Zeelander 8 kan op volle snelheid varen zonder ooit de 72dBa barrière te doorbreken. Stil en in luxe varen, dat belooft de Zeelander 8. "We zijn zowel opgewonden als trots om de tijdloze buitenkant van ons vlaggenschip, de Zeelander 8, te kunnen onthullen", vertelt de oprichter en eigenaar van Zeelander, Sietse Koopmans, in een persstatement. "Net als al onze jachten zal ze opwinding opwekken aan het roer met haar verwachte topsnelheid van 38-40 knopen. Ze zal ook extreem stil te bedienen zijn, met een ongeëvenaard vaargedrag ongeacht de gekozen voortstuwingsopties. Wanneer we eindelijk in staat zijn om details van het interieur te delen, moet het duidelijk worden dat dit jacht de absolute top vertegenwoordigt van ingetogen prestaties en comfort voor 's werelds meest veeleisende eigenaren."

Deze nieuwe Zeelander is inmiddels al in een vergevorderd stadium en zal naar verwachting in de zomer van dit jaar worden opgeleverd. En dat betekent dat het aanbod van Zeelander vanaf nu bestaat uit vier modellen: de Zeelander 5, Zeelander 6, Zeelander 7 én de Zeelander 8.

Motorjachten
  • Zeelander
  • Zeelander