Weer als een dame zo schoon: Fair Lady goed als nieuw na refit door Royal Huisman

Het 37 meter lange motorjacht uit 1928 heeft een grondige onderhoudsbeurt gekregen en is klaar voor alle seizoenen die komen gaan.

Fair Lady

Het gaat Fair Lady weer voor de wind na een intensieve refit door Huisfit, de afdeling binnen Royal Huisman toegewijd aan refits, upgrades en verbouwingen. Het jacht is gebouwd in 1928 en heeft dus al behoorlijk wat jaren op haar naam staan. Maar de refit heeft haar zeker niet berooft van haar charme; de klassieke looks van het jacht blijven intact en dat betekent dat Fair Lady nog even schoon is als toen zij voor het eerst gebouwd werd.

Huisfit

In Amsterdam bevindt zich het hoofdkwartier van de refit-afdeling van de bekende Nederlandse werf Royal Huisman: Refit. In de grote hallen van de werf wordt gewerkt aan verschillende projecten. In de nieuwste Nautique schreven we al over de refit van Atlantide, een klassiek superjacht uit 1930 maar het nieuwste project van de werf is de Fair Lady; een motorjacht uit 1928 dat wel aan een opknapbeurt toe was. De eigenaar kocht het jacht in 2021 maar wilde vooral zeker zijn dat het jacht veilig was om te varen. En dat is waarom Huisfit aan de slag mocht. Sinds november 2021 werkt de werf al aan Fair Lady en inmiddels is Fairl Lady helemaal klaar voor vertrek.

Verschillende fases

Toen het jacht in november arriveerde, werd fase 1 van het refit-project gestart: de romp werd gerepareerd en geverfd, de lak werd hersteld en het jacht onderging de nodige onderhoudsbeurten. Daarnaast werd het gehele interieur onder handen genomen. Toen de eerste fase afgerond was, kon de eigenaar Fair Lady mee het water op nemen voor het vaarseizoen van 2022. Na een succesvol vaarseizoen was het tijd voor fase 2 van het project: de machinekamer werd gestript en de twee Gardener hoofdmotoren werden gereviseerd; er werden nieuwe stroomaggregaten geïnstalleerd en nieuwe stabilisatoren. De kers op de taart was een compleet nieuwe brug. Het jacht is nu klaar voor het komende seizoen en kan er weer een paar jaar tegenaan.

Nieuws
  • Royal Huisman
  • Tom van Oossanen