5 luxe vakantieparken met waterfaciliteiten

Voor een heerlijke vakantie waarbij pret in of op het water voorop staat, hoef je het land helemaal niet uit.

bungalow

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner

Nederland kent een aantal luxe bungalowparken met uitgebreide waterfaciliteiten, waar zowel gezinnen als stelletjes en vriendengroepen zich dagen- tot wekenlang kunnen vermaken. Wat opvalt is dat Nederlanders sowieso steeds vaker in eigen land op vakantie gaan. Dat blijkt uit diverse onderzoeken. Natuurlijk is er buiten ons kikkerlandje allerlei moois te ontdekken met of zonder de boot, maar dit bewijst maar weer dat Nederland ook veel te bieden heeft voor een welverdiende vakantie nabij het water. In dit artikel geven we je 5 tips voor luxe vakantieparken met waterfaciliteiten.

1. Roompot Beach Resort aan zee in Zeeland

Met stip op nummer één is vakantiepark Roompot Beach Resort in Kamperland in Zeeland een echte aanrader wanneer je op zoek bent naar een bijzondere plek om te overnachten in de buurt van het strand en de zee. Het vakantiepark is ruim opgezet, beschikt over een subtropisch zwemparadijs en heeft huisjes beschikbaar waar huisdieren toegestaan zijn. Ook is er een buitenzwembad en een tennisbaan aanwezig.
Wat Roompot Beach Resort helemaal uniek maakt, is de ligging. Het vakantiepark ligt namelijk direct aan zee! Vanaf je huisje loop je zo naar de haven om een bootje te huren of waar je je eigen boot naartoe kunt brengen. Er is ruim plek voor verschillende soorten boten, waaronder jachten en zeilboten. Goed om te onthouden dus!

2. Luxe vakantiepark EuroParcs IJsselmeer in Medemblik 

In Noord-Holland vind je een ander luxe vakantiepark: EuroParcs IJsselmeer met een directe ligging aan het water. De huisjes op dit park zijn ruim opgezet en bevinden zich op een groen park net naast Medemblik. Hier geniet je volop van diverse luxe faciliteiten, waaronder het gebruik van een binnenzwembad, sauna en een tennisbaan. Door de handige ligging aan het IJsselmeer is het natuurlijk ook mogelijk om er te varen. Er zijn wederom bootjes te huren en je kunt je eigen boot meenemen als je dat wenst. De vakantiehuizen bij EuroParcs IJsselmeer zijn geschikt voor verschillende leeftijden en in verschillende seizoenen. Zo hoort een luxe vakantie aan het water toch te zijn?

3. Resort Duynzicht in Julianadorp in de buurt van de zee 

Ga je toch liever voor een vakantiepark aan zee? En wil je daarbij profiteren van luxe en comfort? Dan is Resort Duynzicht in Julianadorp een goede keuze. Dit prachtige vakantiepark beschikt over luxe strandvilla’s die stuk voor stuk stijlvol en mooi zijn ingericht. Ook hier mag je trouwe (boot)hond mee om er samen een fijne vakantie aan het water van te maken. Resort Duynzicht ligt namelijk, zoals de naam het al wel een beetje zegt, bijna direct aan zee. Het vakantiepark ligt in het groen boven Julianadorp in Noord-Holland. Om bij het strand te komen, hoef je alleen een duin over! Vanaf je luxe vakantiebungalow zit je dus zo met je tenen in het zand of zelfs in de zee. Met zo’n goede locatie bij het water zijn de mogelijkheden voor watersport enorm en divers.

4. EuroParcs De Zanding op de Veluwe

Zelfs op de Veluwe kun je heerlijk genieten op een luxe vakantiepark met de nodige waterfaciliteiten. Hoewel het park aan het water ligt, hoef en kun je je eigen boot hier niet mee naartoe nemen. Dat hoeft ook niet, want je kunt er onder andere kano’s en SUP’s huren om zo optimaal van het water te genieten! Het vakantiepark ligt midden in het bos, wat de totale ervaring ook weer heel anders maakt dan de andere parken.
EuroParcs De Zanding beschikt over verschillende soorten vakantiehuizen: van luxe lodges tot stijlvolle tiny houses en van grote familiehuizen waar luxe centraal staat tot kleinere chalets. Zo is er voor ieder wat wils te boeken. Omdat je hier in het hart van de Veluwse natuur bent, staat rust en ontspanning voorop tijdens je vakantie.

5. Genieten bij EuroParcs Bad Hoophuizen in Hulshorst

Tot slot een vakantiepark in Gelderland waar menig waterliefhebber blij van gaat worden: EuroParcs Bad Hoophuizen in Hulshorst. Ook dit vakantiepark ligt direct aan het water: een groot meer waar je kunt zwemmen, kanoën, varen en suppen. EuroParcs Bad Hoophuizen bestaat net als De Zanding uit verschillende soorten huizen waarbij het ene huis meer luxe is dan het andere huis. Voor een ultieme ervaring raden we aan om een van de grotere huizen direct aan het water te boeken. Op die manier is het echt genieten geblazen van een luxe vakantie met waterfaciliteiten om de hoek. Goed om te weten: ook hier zijn huisdieren welkom. Er is een binnenzwembad, sauna en restaurant aanwezig op dit luxe bungalowpark.

Travel
  • All the Way Up
  • Adobe Stock