Feadship's 83 meter lange Dunes is een complexe 3D puzzel op het gebied van duurzaamheid

Met de constructie van Dunes neemt Feadship een grote stap in de richting van het gestelde doel: Net-Zero superjachten.

Dunes

Tijdens de Monaco Yacht Show presenteerde Feadship een nieuw concept dat duurzaamheid volledig omarmt: Dunes, een concept geïnspireerd door de natuur. Dunes is een 83 meter lang jacht met een flink gereduceerd energieverbruik. Het hele jacht ademt de naam Dunes: vloeiende lijnen die in elkaar overlopen op de verschillende dekken. Het jacht is prachtig om te zien maar belooft ook veel op het gebied van een groenere jachtwereld.

Groen superjacht

"Dunes neemt een grote stap in de richting van Feadship's doel van Net-Zero superjachten. Als een complexe 3D-puzzel combineert het eigenschappen die de vraag naar energie verminderen met technologie die de efficiëntie verhoogt en emissies elimineert", zo kondigt Feadship het nieuwe concept aan in een persbericht. En het ontwerp van het jacht sluit volledig aan op dit statement.

Zo beschikt het jacht over verduisterde ramen, waardoor verkoeling aan boord minder noodzakelijk zal zijn. Ook zijn er opslagbatterijen aan boord te vinden met extra capaciteit, heeft het jacht géén teakhouten dekken en zal er een radicale propulsor aan boord geïnstalleerd worden. Feadship belooft: "Dunes vermindert de impact van een superjacht op het milieu zonder het plezier van het cruisen te verminderen." Het zou zelfs gaan om een eliminatie van 95% van de mogelijk negatieve milieufactoren vergeleken met een jacht dat voldoet aan de huidige minimale milieuvoorschriften.

Golven van zand

Voor het uiterlijk heeft Studio De Voogt zich gericht op golven. Niet die van het water waar Dunes zich door zal voortbewegen, maar golven van zand. Het persbericht stelt: "De ontwerpers merkten op hoe duinen nooit vastliggen; hun rimpelingen en valleien lijken te verschuiven met licht en schaduw, en onderzochten ideeën over lijn, stroming en aanpasbaarheid. De golvende rondingen van de duinen vormden het decor voor de levensstijl aan boord die de huidige eigenaars wensen, met aanpasbare, multifunctionele ruimtes, eindeloze uitzichten en een mix van open ruimtes en gezellige, intieme ruimtes. Door gasten te omringen met een design dat is geïnspireerd door de natuur, kunnen ze zich nog meer ontspannen zodra ze aan boord stappen."

Wanneer het jacht precies opgeleverd zal worden is nog niet bekend, maar wij kijken nieuwsgierig uit naar de nieuwe ontwikkelingen bij Feadship.

Superjachten
  • Feadship
  • Feadship