Feadship's 103 meter lange project 1011 maakt zich klaar voor de Noordzee

Het jacht van de Nederlandse werf verlaat haar bouwloods en begint binnenkort aan haar sea trials

Project 1011

Een onthulling van groot formaat in Makkum: Project 1011, het 103 meter lange jacht van Feadship, heeft haar bouwfaciliteiten verlaten en wordt klaargestoomd voor haar sea trials op de Noordzee. Het is een van de stappen die het jacht moet doorlopen voor het opgeleverd kan worden aan haar nieuwe eigenaar.

1.100 vierkante meter glas

Het gehele ontwerp, zowel binnen als buiten, is gedaan door Sinot Yacht Architecture & Design. De naval architecture is verzorgd door Azure Yacht Design. Het jacht wordt gekenmerkt door haar strakke lijnen en verticale boeg. Hierdoor krijgt ze een opvallend profiel en een persoonlijkheid die door Feadship in een persstatement wordt omschreven als "doelgericht". Aan de buitenkant is maar liefst 1.100 vierkante meter aan glas te vinden en aan boord zijn vier bubbelbaden, een zwembad en een helikopterhangar geïnstalleerd.

Minder volume met dezelfde luxe

De eigenaar had de Nederlandse werf voor een grote uitdaging gesteld: deze wilde namelijk precies dezelfde voorzieningen en leefruimte als hij gewend was, maar dan op een jacht van een kleiner volume. Er kwam dus behoorlijk wat planning bij te pas om Project 1011 te realiseren. Maar uiteindelijk bewijst Feadship dat geen taak ze te machtig is. Directeur en CEO Henk de Vries vertelt in een persbericht: "Als terugkerende klant en Feadship-fan die in het verleden zijn eigen jachten heeft gebouwd, had de klant een heel duidelijk idee van waartoe we in staat zijn en verlegde hij de grenzen op het gebied van ontwerp en engineering. Hij wilde deel uitmaken van het team, iets wat we normaal gesproken proberen te vermijden, maar hij was volledig bereid om samen te werken en onze werkrelatie werd uiteindelijk zowel vriendschappelijk als leuk!"

Werken met uitdagingen

Aan boord bevindt zich een 15 meter lange deur voor de tendergarage. Dit is de grootste tender garagedeur die Feadship ooit heeft gebouwd. Daarnaast zorgden de grote glazen oppervlakken voor de nodige technische uitdagingen. Toch blijkt de nieuwste Feadship op alle gebieden weer een waar plaatje. We kunnen dan ook niet wachten tot de beelden van haar sea trials te aanschouwen zijn.

Nieuws
  • Feadship
  • Feadship