51 cruises op een rij: Australisch stel verhuist voltijd naar cruiseschepen

'Het is goedkoper dan het leven in een verpleeghuis'

cruise

Liefhebbers van cruises zijn de Australische Marty en Jess Ansen zeker te noemen: het stel zit al meer dan 455 dagen op hetzelfde cruiseschip en ze zijn nog lang niet van plan om hun nieuwe levensstijl op te geven. Sterker nog: het stel woont tegenwoordig aan boord van de luxe vaartuigen. Ze hebben 51 cruises achter elkaar geboekt en zijn dus nog lang niet van plan om weer aan wal te gaan wonen.

Coronacrisis

Het begon tijdens de coronacrisis: Marty en Jess Ansen misten de vakanties aan boord van een cruiseschip en besloten daarom om na de lockdowns elke mogelijkheid aan te grijpen. Ze lieten het reisbureau elke beschikbare cruise boeken en zijn vorig jaar juni vertrokken. Volgens de Australische zender Nine hebben de Australische levensgenieters verschillende kapiteins zien komen en gaan. Ook het personeel aan boord van het schip is inmiddels bekend met de twee: "Ze zijn als mijn tweede vader en moeder, maar dan aan boord", vertelt een hotelmanager.

Goedkoop en lekker leven

Marty en Jess vertellen dat het leven aan boord eigenlijk goedkoper is dan een verblijf in een verzorgingstehuis – en leuker. Zo krijgen ze maaltijden, worden kamers voor ze schoongemaakt en kunnen ze doen wat ze willen, wanneer ze maar willen: "Het is een leefstijl. Waar anders kun je eten, naar een show, dansen, activiteiten doen tijdens de dag? Ik houd van het hula-dansen en ballroomdansen", vertelt Jess. Marty vult aan: "Dit is perfect. Cruisen, de wereld zien, mensen ontmoeten en vrienden voor het leven ontmoeten. Het is een geweldig leven."

Over acht maanden verplaatst het echtpaar zich naar de Crown Princess, een ander cruiseschip. Hier zullen zij in ieder geval een jaar op meevaren.

Nieuws
  • RTL Nieuws
  • Adobe Stock