Weelde en comfort in een Fiat Panda 4x4? De Piccolo Lusso is een luxueuze versie van het iconische koekblikje

Speciaal voor de 40e verjaardag van de bekende Fiat Panda 4x4 creëerde Niels van Roij design de Piccolo Lusso; een luxe versie van de kleine auto.

Fiat Panda

In Nautique 3 van dit jaar schreven we over Niels van Roij Designs, een ontwerper die coachbuilds maakt: unieke, met de hand gebouwde auto's gebaseerd op een bestaand chassis. En de auto-ontwerper heeft recent een nieuw pareltje gecreëerd, dit keer voor de 40ste verjaardag van de alom bekende Fiat Panda 4x4. In samenwerking met Kaeve Cars, een Nederlandse dealer in zeldzame en exclusieve auto's, creëerden zij de Piccolo Lusso: de Fiat Panda 4x4 luxe editie voorzien van volop weelde en comfort.

Luxe in klein formaat

Het voertuig is geïnspireerd door de Italiaanse Middellandse Zee; van de azuurblauwe lak aan de buitenkant van de auto tot het Mediterraanse leer. De deurpanelen, stoelen, het dashboard, het stuurwiel en de zonnekleppen zijn allemaal voorzien van een luxe en zachte lederen bekleding. De kleur van het leer geeft de auto een mediterrane sfeer en zorgt voor een warme en verfijnde uitstraling achter het stuur. Elegantie en functionaliteit stonden centraal bij het ontwerp van deze Panda.

Een klein stukje tender

Vooral de kofferbak van deze luxe Panda valt op: hier is een teakdek in gelegd wat zorgt voor een bijzonder contrast én een licht nautisch gevoel. Allemaal passend bij de Mediterrane sfeer. Bij het openen van de deur van de Piccolo Lusso lijkt het bijna alsof men aan boord van een luxe tender stapt. Alleen het formaat en het dak verraden het feit dat het hier echt gaat om een 4x4. Niels van Roij Designs heeft het gevoel van de Italiaanse kust en het leven op de Middellandse Zee perfect weten te omvatten in deze samensmelting van stijl en erfgoed.

Niels van Roij en de Piccolo Lusso

Van Roij vertelt in een persstatement: "De Fiat Panda 4x4 Piccolo Lusso vertegenwoordigt de niet-aflatende toewijding van Niels van Roij Design om de grenzen van creativiteit en vakmanschap te verleggen. Met zijn charmante ontwerp, weelderige interieur en nauwgezette aandacht voor detail, is Piccolo Lusso de belichaming van persoonlijk automobiel ontwerp."

Road Boat
  • Niels van Roij Design
  • Niels van Roij Design