Maak kennis met de nieuwe, sportieve Azimut Fly 72

De Italiaanse werf gaf nieuwe foto's vrij van dit sporty en open luxe jacht

Fly 72

Wanneer een werf aankondigt nieuwe plaatjes vrij te geven van een jacht dan zijn wij er natuurlijk als de kippen bij. Niet alleen vinden we het bij de redactie geweldig om plaatjes van luxe jachten te bekijken, we delen die ook het liefst met u; de trouwe lezer van Nautique. Dus toen het Italiaanse Azimut een persbericht uitstuurde met nieuwe afbeeldingen van de Azimut Fly 72, konden wie die u niet onthouden. Tijd voor een kijkje aan de buiten- én binnenkant van dit sportieve jacht met verrassend veel buitenruimte voor feestjes en partijen.

Primeur in Cannes

Het jacht werd voor het eerst gepresenteerd in Cannes vorig jaar als nieuw onderdeel van de Fly-series die eerder bestond uit de kleinere Fly's maar inmiddels is uitgebreid met deze 72 en een aantal grotere varianten. Niet alleen het jacht zelf was een primeur in Cannes, ook voor de betrokken interieurontwerper vormde de presentatie van de Fly 72 een primeur; architect en ontwerper Fabio Fantolino maakte met dit jacht zijn debut in de nautische sector.

Sportief, snel én open

Dat het jacht een sportief uiterlijk heeft valt niet te ontkennen: ze doet aan als een snelheidsduivel gemaakt voor de eigenaar die niet terugdeinst voor avontuur op het water; deze Azimut Fly 72 voelt erg 'gas erop en gaan' en kan een topsnelheid van 31 knopen halen. Maar ze is, verrassend genoeg, ook zeker geschikt voor de eigenaar die juist wil ontspannen en genieten aan boord. Een koele bries, wat vrienden en een glaasje port; de Fly 72 mag dan misschien de mogelijkheid hebben om te 'vliegen', ze gedijt ook prima bij lagere snelheden. Opvallend zijn dan ook de vele open ruimtes aan boord: een al fresco dinerruimte, een bar met mogelijkheid to open dak en een heerlijke lounge op het voordek... Wel, we laten de foto's voor zichzelf spreken.

Een modern interieur, snelheid en veel open ruimte; de Azimut Fly 72 lijkt het allemaal te hebben. Op papier indrukwekkend en zeker een verschil vergeleken met de meer 'doorsnee' Azimut 72 die van binnen toch iets meer gewoontjes aan doet. Wij weten wel welke van deze twee onze voorkeur heeft: vliegen in een modern James Bond-waardig vaartuig? Daar zeggen we geen nee tegen.

Motorjachten
  • Azimut
  • Azimut