Een exclusief kijkje achter de schermen: Feadship maakt een podcast over de bouw van superjachten

In maar liefst zeven afleveringen verkent de podcast 'Uncovered' de hiervoor grotendeels verborgen wereld van de bouw van superjachten.

podcast

Wanneer we kijken naar de hiërarchie van menselijke behoeften, dan staat het bezitten van een superjacht toch wel bovenaan de luxepiramide; geen levensbehoefte maar toch wel heel fijn mocht u zo gelukkig zijn om een dergelijk vaartuig te bemachtigen. In de afgelopen twintig jaar is de jachtbouw enorm veranderd en inmiddels zijn superjachten grote gevaartes van meer dan honderd meter lang. In 'Feadship Uncovered' zoekt journalist en schrijver John Weich naar de reden waarom miljardairs zo graag een Feadship willen - of zelfs moeten - hebben.

Spreekt tot de verbeelding

De podcast van Feadship spreekt tot de verbeelding, net als de jachten van de Nederlandse bouwer. "We hebben er bewust voor gekozen om het mystieke aspect, dat inherent is aan verhalen vertellen, te behouden. Het gaat erom je verbeelding te gebruiken om te visualiseren wat we overbrengen", zegt Chief Marketing Officer Farouk Nefzi van Feadship. Want hoe gaat het er nu eigenlijk aan toe bij een dergelijke werf? "Het is natuurlijk fascinerend om Feadship te bekijken door de lens van een toekomstige eigenaar, wat John in feite is in de serie", voegt Nefzi toe. "Maar het is ook persoonlijk voor mij. Ik wilde het verhaal van Feadship vertellen op een manier die de manier nabootst waarop mijn eigen grootvader ons vroeger boeiende verhalen vertelde, wat zoveel krachtiger is dan een visuele documentaire. Ik denk dat we hierin geslaagd zijn."

Een kijkje achter de schermen

Weich kreeg van Feadship ongekende toegang tot de mensen, de vakmensen en de werven. Elke aflevering duurt dertig minuten en tijdens die dertig minuten volgen we Weich in het ontwerpproces. Hij spreekt met invloedrijke mensen binnen het ontwerpproces, met kapiteins en bemanning, directeuren en leerlingen. In het proces van het ontwerpen van een jacht voor zichzelf komt alles voorbij; van ethische inkoop van materialen en waterstofaandrijving tot het vinden van de juiste bemanning en onderhoud. Interessant luistermateriaal voor iedereen geïnteresseerd in de bouw van superjachten.

'Feadship Uncovered' is beschikbaar op Spotify, Apple, Google, Amazon en andere grote podcastplatforms. Nieuwe afleveringen verschijnen elke zondag met de grote finale op zondag 20 augustus.

In Design
  • Feadship
  • Feadship