Het Zweedse outdoorparadijs Dalarna biedt de ultieme actieve vakantie: packrafting, scubaduiken en zomerskiën

Het outdoor seizoen is geopend in Dalarna in Zweden en dat betekent tijd om bergen, bossen en meren te verkennen deze zomer.

Dalarna

In Zweden is de zomer officieel begonnen en dat betekent dat men massaal naar buiten trekt voor buitenactiviteiten. Het Midden-Zweedse Dalarna heeft een uitgesproken liefde voor de natuur en de Zweden zijn op vrije dagen en tijdens vakanties dan ook altijd buiten te vinden. In deze Zweedse regio zijn dan ook de beste outdoor faciliteiten opgezet voor ultiem vermaak in de natuur. Ook voor de watersportliefhebber. Zo combineert men een heerlijke vakantie met de hobby die we het liefst bedrijven; de vele sporten die op en om het water te vinden zijn.

Scubaduiken met sauna

De Adventuremine is een oude kopermijn in Borlänge. Men kan, onder begeleiding van een gids, tot op tachtig meter diepte de mijnen in treden en de gangenstelsels verkennen. Ondergrondse meren, duiken in de oude mijnkamers en uiteindelijk ontspannen in wat misschien wel de diepste sauna ter wereld is. Combineer het met een duik in het koude meer en u voelt zich als herboren.

Paddling Lissforsen Foto: Anna Holm

Packrafting

Een nog behoorlijk nieuwe trend in de wereld van het peddelen. U begeeft zich in een rubberen raft die makkelijk in een rugzak past (vandaar de naam 'packraft'). De raft is licht en wendbaar maar ook stabiel. Het feit dat het raft op te blazen is zorgt ervoor dat u overal in de regio mogelijkheden heeft tot packraften. Wandelpaden worden afgewisseld met rivieren waardoor de sport ook een unieke manier is om meer van het landschap te zien. In de regio worden verschillende packrafting tours georganiseerd door ervaren touroperators.

Foto: Skistar

Andere mogelijkheden

Wanneer u zat bent van al het watergerelateerde vermaak dan zijn er andere mogelijkheden om te verkennen. Zo kunt u zomerskiën op de piste in Sälen, een piste die volledig bestaat uit kunstgras, of fietsen op de oneindige hoeveelheid fietsroutes in de regio. Ook in bergachtig gebied. En dat levert de meest prachtige uitzichten op.

Dus mocht u zich deze zomer in de buurt van Scandinavië bevinden, gooi het anker dan eens uit aan de kust van Midden-Zweden. Het zal een vakantie worden om nooit te vergeten.

Travel
  • Visit Dalarna
  • Adventuremine