Mooie natuurrijke gebieden voor uw volgende vakantie 

Veel mensen weten wel hoe mooi ons eigen land is, maar kiezen toch steevast voor een vakantie in het buitenland. Doe eens gek en blijf een jaartje dichtbij huis, dan zult u zien hoe mooi en gevarieerd ons land is. Van prachtige bossen tot een waanzinnige, brede en schone kustlijn met leuke badplaatsen. Wat u ook van plan was deze zomer, u kunt het zeker ook vinden tijdens een vakantie in eigen land.  

Mooie natuurrijke gebieden voor uw volgende vakantie 

Genieten van de Gelderse natuur  

Genieten van een bosrijke vakantie. Dat kan! Een vakantie in Drenthe of Gelderland staat garant voor een vakantie midden in het bos. Vooral Gelderland is enorm populair door de prachtige natuurgebieden zoals Nationaal Park de Hoge Veluw en Nationaal Park Veluwezoom. Een afwisselend landschap van bossen, heidevelden en grote zandverstuivingen. Daarnaast een woonplek voor bijzondere dieren en unieke planten. Maak een wandeling door de nationale parken. Elke dag ziet u wat anders in het snel veranderende landschap. Spot u de Veluwse “big five”?  

De grootste provincie van ons land, Gelderland, is een van de meest populaire vakantiebestemmingen voor Nederlanders. Er is dan ook zo veel te kiezen tijdens uw vakantie. Kiest u voor een tiny house, een boomhut of een vakantiehuis in Gelderland? 

Zon, strand, Zeeland 

Bent u het type dat liever gaat voor een strandvakantie? Lekker liggen op het strand, af en toe een duik nemen als het u te heet wordt en afkoelen met een drankje in een van de gezellige strandpaviljoens. Dan is een vakantie in Zeeland de keus voor u.  

De provincie Zeeland staat bekend om haar prachtige stranden en kustlijn. Alle ingrediënten zijn hier aanwezig voor een mooi vakantie in eigen land. Zo heeft Zeeland de meeste zonuren van heel Nederland zodat u nog beter van het strand kunt genieten. Naast de zee vindt u pittoreske dorpjes, badplaatsen en hoge duinen om heerlijk door te struinen.  

20 dorpjes in Zeeland hebben een beschermd stads- en dorpsgezicht. U kunt hier de historie dus nog echt komen proeven. Monumenten die doen denken aan de Tweede Wereldoorlog en aan de Watersnoodramp bijvoorbeeld.  

Gaat u dit jaar voor een vakantiehuis in Zeeland aan de Nederlandse Kust? Dan is het strand altijd dichtbij! Een huisje aan het strand of in de provincie, maakt niet uit! In het waterrijke Zeeland is het water altijd dichtbij.  

Travel
  • NL Beeld / Regiofotografie