Met de boot door de carwash?

Met een boot door de wasstraat? Het zou zo maar eens de toekomst kunnen zijn

car wash

Nu het vaarseizoen zo langzamerhand weer van start gaat zijn veel mensen weer aan de slag met het vaarklaar maken van zeilboten, motorjachten én de bijbehorende speeltjes. Er kan veel tijd gaan zitten in het vaarklaar maken van een jacht en de kans is groot dat u op zoek gaat naar snelle tips. Toch wilt u voorzichtig te werk gaan want: een verkeerd schoonmaakmiddel of een te harde doek kan meteen een paar lelijke vlekken of krassen achterlaten. En voorzichtig te werk gaan kost tijd. Bestaat er dan geen alternatief? Jazeker wel.

De 'carwash'

Nu zullen de meer ervaren booteigenaren wel denken: met je tender door de carwash? Dat kan alleen maar verkeerd aflopen! Inderdaad, een boot kan niet door de wasstraat voor auto's. Dit leidt geheid tot krassen en vlekken die u er nooit meer uitkrijgt. Daarnaast kan dit het interieur en accessoires van de boot ook compleet ruïneren. Toch kunt u uw tender in de toekomst misschien wel door een 'wasstraat' voor boten rijden. In onderstaande video zien we de Zweedse Drive-in Boatwash, een wasstraat voor boten die de onderkant van het vaartuig makkelijk schoon maakt mét carwash-achtige borstels die onder en langs de boot bewegen.

Alternatief

Hoewel bovenstaande video op dit moment nog geen realiteit is in Nederland, wordt er hard getimmerd aan de weg. En dat betekent dat een dergelijke wasstraat voor boten in de toekomst zomaar eens een makkelijke oplossing zou kunnen zijn. Of het de noodzaak voor het handmatig wassen van uw boot helemaal weghaalt is niet duidelijk maar met een dergelijke oplossing zou u natuurlijk wel vaker voor een schrobbeurt kunnen gaan. En dat betekent uiteindelijk vaak wel mínder werk op de lange termijn.

Yacht Life
  • Better Boat
  • Adobe Stock