Porsche werkt aan een nieuwe elektrische speedboot met Macan EV-technologie

In samenwerking met Frauscher werkt Porsche aan een compleet nieuw ontwerp voor een elektrische speedboot

Porsche

Automerken die het roer omgooien en zich werpen op de wondere wereld van de jachtbouw is niets nieuws. Porsche had al verschillende boten op zijn naam staan maar heeft nu aangekondigd te werken aan een gloednieuwe speedboot. De boot wordt gemaakt in samenwerking met het Oostenrijkse Frauscher en het doel is om een volledig elektrische speedboot te maken met technologie van de nieuwste Porsche Macan EV. Porsche is niet de eerste autofabrikant die de samenwerking met jachtbouwers aan gaat; zo hebben BMW, Lamborghini, Aston Martin, Bugatti en Lexus allemaal een jacht ontworpen dat geïnspireerd is door de auto's die ze normaal gezien produceren.

Gebaseerd op een jacht

De nieuwste Porsche zal niet alleen inspiratie halen uit de wereld van de autobouw, ook een eerder jacht van Frauscher zal dienen als muze. De speedboot zal beschikken over de bekende automatische aandrijftechnologie van het Premium Platform Electric (PPE). De technologie, die Porsche zal introduceren in de Macan EV, bestaat uit een lithium-ionbatterij met een totale capaciteit van ongeveer 100 kWh en een permanent bekrachtigde synchrone elektromotor (PSM) van de nieuwste generatie.

Mysterieus

Hoewel de specificaties en foto's van het jacht nog even geheim blijven weten we al wel dat het gaat om een volledig emissieloze speedboot voor voornamelijk kleinere wateren, maar zeker met mogelijkheden voor varen op zee. Het vaartuig heeft een zwemplatform, een lounge met zonnebedden en een vrijstaande stuurstand en cockpit, twee biminitops, een elektrische ankerlier met een roestvrijstalen anker, een premium geluidssysteem en natuurlijk een koelkast. Studio F.A. Porsche ontwerpt het roer met stuurwiel en de hoofdconsole met gashendel en geïntegreerde displays. De boeg en lay-out zal voornamelijk gelijk blijven aan het ontwerp van de 858 Fantom Air.

Kortom, luxe en uitzonderlijke prestaties. Net als de bekende luxe wagens.

Motorjachten
  • Robb Report
  • Adobe Stock