BMW presenteert The Icon, een wel heel bijzonder 'jacht'

Ze wordt door sommigen omschreven als 'futuristisch', 'onconventioneel' en zelfs 'deftig'; de nieuwste boot van BMW en TYDE is zeker en zonder twijfel bijzonder te noemen.

Icon

Tijdens het Cannes Film Festival maakte ze haar debuut op dramatische wijze: BMW presenteerde in samenwerking met TYDE een wel heel bijzonder vaartuig. Ze vaart onder de naam The Icon, een naam die bij haar past. Want The Icon is met haar unieke design zeker iconisch te noemen. Prachtig staaltje vakmanschap of vooral een gek bootje? Dat laten we aan u om te beoordelen.

Lounge op het water

Ze doet een beetje denken aan een penthouse op het water; BMW en jachtbouwer TYDE hebben er alles aan gedaan om een iconische boot te creëeren, waardig van de naam die ze het vaartuig gegeven hebben. En The Icon voldoet aan de verwachtingen die haar titel oproept. De vloer van de boot is gemaakt in de vorm van een prisma waardoor de ruimte op het dek ruim 4,5 meter bedraagt. Daarnaast zijn alle muren van het vaartuig van glas wat voor een spectaculair uitzicht zorgt. De ruimte op het schip is hoog genoeg om recht op te staan, al kan men natuurlijk ook neerstrijken in een van de zetels die zich aan boord bevinden. Waar The Icon precies voor dient, is ons op de redactie nog niet helemaal duidelijk. Is het een dayboat, een vergaderruimte of een pont? Misschien is dat ook wel open voor interpretatie.

De BMW onder de boten

The Icon zou natuurlijk niet compleet zijn zonder typische BMW-kenmerken. Zowel het stuur van het vaartuig als de instrumenten aan boord zijn gemaakt volgens het authentieke design van BMW. Daarnaast is het jacht voorzien van verschillende technische snufjes zoals spraakbesturing en touch screens.

Niet alleen is The Icon iconisch als het aankomt op design en interieur, het vaartuig is ook zeker iconisch wat betreft prestaties. The Icon is een elektrisch vaartuig dat gebruik maakt van foilingtechniek waarbij de boot op het water lijkt te zweven. De boot wordt aangedreven door twee elektrische motoren en kan een snelheid van 30 knopen bereiken. Door de elektrische aandrijving en de foilingtechniek navigeert The Icon geluidloos door het water. Soepel, gracieus maar krachtig, precies als een BMW hoort te zijn.

Motorjachten
  • Top Gear, TYDE
  • TYDE