De BMW R18 'The Crown' is een spectaculaire custom motor met opvallend design

Ontmoet de spectaculaire R18 'The Crown' van BMW; ontworpen voor het 100-jarig bestaan van BMW Motorrad.

motor

Het is een behoorlijke verjaardag: BMW Motorrad bestaat 100 jaar en dat betekent dat er een model moet komen om de gelegenheid te vieren. Dirk Oehlerking mocht deze keer aan de slag om het jubileumrijtuig te ontwerpen en dat betekent een spectaculair custom design dat zeker de nodige aandacht zal trekken.

De mooie alleskunner

Het gaat om een boxermotor die volgens Oehlerking alles heeft: "Ik begon met een nieuwe BMW R18 die ik vervolgens heb gestript. Zoals altijd werkte ik met hardschuim en karton om de vorm, de lijnen en het ontwerp te maken. Het doel was om er krachtig, elegant en snel uit te zien in combinatie met een innovatieve look", vertelt de ontwerper in een persbericht. Maar deze alleskunner was niet zomaar in elkaar gezet. Verschillende aanpassingen in de technologie waren nodig. Zo moest de wielophanging compleet veranderd worden met een dubbele swingarm met centrale veerpoot en zijn de roestvrijstalen uitlaatspruitstukken volledig met de hand gemaakt.

Strak design

De koplampen, instrumenten, schakelunits en het voetsteunsysteem zijn compleet geïntegreerd in het concept van de R18. Daarnaast zijn onderdelen van hoge kwaliteit toegevoegd zoals het achterspatbord, de beugels en het zadel. Merken als Wunderkind en Magura worden genoemd als het gaat om de oorsprong van deze onderdelen. Ook de kleur van het voertuig stelt niet teleur en maakt het tot een aantrekkelijk geheel.

Kortom, een motor van hoge kwaliteit en vakmanschap die het oog ook zeker geeft wat het wil.

Road Boat
  • BMW Motorrad
  • BMW Motorrad