Mulder Shipyard viert 85-jarig bestaan met de Favorite 1700 Anniversary Edition

Tijdens MASTERS EXPO presenteerde de Nederlandse werf de nieuwste Favorite 1700, gebouwd in het kader van het jubileum.

Mulder

Tijdens de MASTERS EXPO van dit jaar presenteerde de Nederlandse werf Mulder Shipyard de Favorite 1700 'Anniversary Edition'. Het gaat om een Favorite 1700 met luxueus interieur en een uitgebreid scala aan opties voor toekomstige kopers. Ook aanwezig was Nick Mulder om het nieuwe pareltje van de werf te promoten.

Mulder Shipyard

Mulder is een echt familiebedrijf dat al sinds 1938 meedraait in de industrie. Het begon allemaal in Voorschoten op de voormalige locatie van de Oranjeboom windmolen; Dirk Mulder Senior opende de werf en sindsdien heeft het bedrijf verschillende andere locaties geopend waaronder een in Zoeterwoude-Rijndijk en een werf in Enkhuizen. Mulder vertelt Masters Expo: "Alles wordt met de hand gemaakt en we bouwen maar vier of vijf boten per jaar, dus iedere boot is ook echt ons kindje."

Favorite 1700

Deze Anniversary Edition is de tiende Favorite 1700 die de werf gebouwd heeft. Het interieur van het jacht is gemaakt met stof van Hermès, ontworpen door Roelfien Vos en Mulder biedt een uitgebreid pakket van opties aan voor de koop van het jacht. Het zou gaan om de meest bijzondere editie van dit type jacht: "Wij wilden ook in dit segment van 17-18 meter heel graag laten zien wat er allemaal mogelijk is", vertelt Mulder. "Ik wilde de meest high-end boot bouwen van Nederland, misschien wel ter wereld. Ik denk dat dit ons zeker gelukt is met onder andere interieurdesign van Roelfien Vos, maar ook de gedetailleerde gelaagdheid van de boot is op en top vakmanschap."

De Favorite 1700 zal binnenkort zijn intrede maken in ons blad; een Nautique-waardig jacht als deze kunnen we natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan. In Nautique 1 van 2024 leest u meer over deze prachtige Anniversary Edition én over Mulder Shipyard.

Nieuws
  • Masters Expo
  • YouTube still