De 67-meter lange MY Sparta, het langste stalen jacht van Heesen, is te water gelaten

Op 9 juni kondigt Heesen Yachts de lancering van een nieuwe Nederlandse reus aan: de MY Sparta is te water gelaten en dat betekent dat ze, na een aantal finishing touches, kan beginnen aan haar sea trials.

MY Sparta

In 2018 presenteerde Winch Design het ontwerp van het zogenoemde Project Avanti op de Monaco Yacht Show. Daaruit ontstond het nieuwe Project Sparta. Of de YN 20067, zoals ze officieel ook wel genoemd werd. Jaren werd er in de haven in Oss gebouwd aan het 67-meter lange vaartuig en nu is ze eindelijk bijna klaar om uit te varen.

Het origineel maar dan beter

De toekomstige eigenaren waren direct onder de indruk van de atletische lijnen van Project Avanti en wilden zo dicht mogelijk bij het origineel blijven. Met een aantal kleine aanpassingen aan het zwembad blijft de MY Sparta een uniek, low-profile, sportief en elegant jacht en een plaatje op het water. Vooral de kleuren van het jacht vallen op: een 'Snow White' kleurenschema met eigentijds tintje door de Venetiaanse rood en antracietgrijze accenten krijgt het jacht een verrassend zwierig karakter. Opvallend is de omgekeerde boeg waardoor de Sparta nog langer lijkt dan haar 67 meter en die haar figuur goed doet.

Heesens trots

De MY Sparta is een toonbeeld van het Nederlandse vakmanschap van Heesen. Peter van der Zanden, hoofd techniek, vertelt in een persstatement: "Bij Heesen zijn we trots op ons vermogen om complexe op maat gemaakte jachten te creëren die vakkundig zijn ontworpen en gebouwd volgens de hoogste Nederlandse kwaliteitsnormen. Ons team omarmt graag de uitdagingen die full-custom jachten met zich meebrengen. Het is een kans voor ons om de uitzonderlijke niveaus van uitmuntendheid die we kunnen bereiken te laten zien. Sparta is een bewijs van onze toewijding aan het leveren van de beste superjachten."

Het interieur van de MY Sparta is vooral gericht op het concept 'familie' en de saamhorigheid die hierbij hoort. Het centrale punt van het jacht is het achterdek waar voldoende ruimte is gecreëerd voor sociale werveling. Aan boord bevindt zich een infinity pool, een speelkamer en een wellnessruimte ingericht met stoombad, sauna, fitnessruimte en whirlpool. Kortom: 67 meter aan geweldige luxe.

Nieuws
  • Heesen Yachts
  • Ruben Griffioen