Even terug in Nederland: Heesen-jacht Erica [Foto's]

Het in 2019 geleverde Heesen superjacht Erica was onlangs terug in Nederland. Het schip, dat als project Boreas door het leven ging voordat het haar definitieve naam kreeg, werd gefotografeerd door jachtfotograaf Tom van Oossanen.

Heesen Erica

Met een lengte van 50 meter (49,8 m precies) en een exterieur van Omega Architects is dit een opvallende verschijning. Wat voornamelijk opvalt is dat het jacht niet in het standaard wit of een andere lichte tint is gekleurd, maar Komo-zak-grijs is. Dat staat het schip overigens fantastisch.

De romp van het jacht is gemaakt van aluminium en de scheepsarchitectuur is van de hand van Van Oossanen Naval Architects. Het interieur komt van Mark Whiteley Design. Aan bord is ruimte voor 12 gasten in 6 suites. De crew van 10 man heeft eveneens beschikking over zes ruimtes, die uiteraard wat minder luxe zijn ingericht.

Erica was in Nederland voor een bezoek aan Balk Shipyard in Urk en Huisfit in Zaandam. Ongetwijfeld is er een en ander aan het schip gereviseerd en vernieuwd, zodat de eigenaar er zo snel mogelijk weer mee op vakantie kan.

Nieuws
  • Tom van Oossanen