Een kijkje bij het nieuwe door Giorgio Armani ontworpen megajacht

Giorgio Armani en The Italian Sea Group onthulden hun plannen voor een nieuw megajacht.

megajacht

Tijdens een privé-evenement op het hoofdkantoor van Marina di Carrara is op 11 februari een nieuw, 72 meter lang megajacht van The Italian Sea Group En Giorgio Armani onthuld. De Admiral, zoals het jacht komt te heten, is een samenwerking tussen Armani en het Admiral Style Centre. Het combineert het DNA van de twee merken om een avant-gardistisch megajacht te creëren met invloeden uit de nautische wereld en de modewereld.

Het megajacht is het eerste van twee jachten dat volledig is ontworpen door Georgio Armani, wiens onmiskenbare stijl direct herkenbaar is in de buitenlijnen en het verfijnde interieur. Tijdloos minimalisme, dat altijd deel uitmaakte van de creatieve filosofie van de ontwerper, herdefinieert de essentie van het high-end megajachtconcept op een radicale maar elegante manier, gebaseerd op de principes van eenvoud en verfijning.

Een licht en ruim interieur dankzij Georgio Armani.

De buitenkant van het megajacht is verfijnd maar niet saai: grote, geometrische vormen zijn in balans met gebogen en zachte vormen voor een dynamisch geheel. Dankzij de grote glazen openingen over de volledige hoogte ontstaat er een licht en open interieur, die kan worden aangepast door middel van handige schuifpanelen.

Een rendering van het megajacht Admiral.

De interieurs van Armani/Casa versterken de esthetische filosofie van Giorgio Armani en bieden ingetogen, verfijnde luxe en aardse tonen. Het interieur is gedurfd en toch ontspannen; de algehele harmonie wordt verzekerd door een combinatie van elementen die vakkundig worden gecombineerd in een onbetwistbaar exclusieve en unieke ruimte. Het minimalisme vindt zijn contrast in het gebruik van prachtige en verfijnde materialen, verfijnde ambachtelijke afwerkingen en een meesterlijke mix van zachte of levendige kleuren.

"De zee en design zijn twee van mijn grootste passies. Met deze nieuwe samenwerking heb ik mijn idee van inrichting en decoratie uitgebreid naar de nautische wereld, waar – net als in de mode – esthetiek en functionaliteit samenkomen. Dit stimulerende project stelde me in staat gepersonaliseerde ruimtes te creëren met Armani/Casa – zoals op maat gemaakte kleding – met dezelfde knowhow toegepast op de keuze van materialen, details en productie," zegt Giorgio Armani, voorzitter en CEO van de Armani Groep. Naar verwachting wordt het jacht begin 2024 opgeleverd.

Superjachten
  • Giorgio Armani Group/Italian Sea Group