Nederlands ontwerp geschikt voor royalty: dit is Vripack's Queen Tati

De Queen Tati is een jacht ontworpen door de Nederlandse design studio Vripack en is een gezinsvaartuig van koninklijk niveau.

Queen Tati

Ze werd eerder dit jaar al opgeleverd maar vandaag mag er dan ook eindelijk een kijkje aan boord gegeven worden van het door Vripack ontworpen jacht. Zowel het interieur als het exterieur van Queen Tati werd ontworpen door de Nederlandse designstudio. Dit ontwerp werd uiteindelijk gerealiseerd door de Braziliaanse werf MCP. Queen Tati is het op één na grootste jacht van MCP. Het voornaamste doel van het jacht is ruimte; heel veel ruimte. De eigenaar vertelt in een persstatement: "Ik had een jacht nodig dat plaats bood aan mijn hele familie. Ik wilde een dakterras met uitzicht rondom en genoeg ruimte voor ons allemaal om 's nachts onder de sterren te kamperen als we dat wilden." En ruimte heeft Queen Tati, met haar 38 meter in lengte, zeker.

Kink in de kabel

Het leek even alsof de Queen Tati nooit werkelijkheid zou worden; de bouw van het jacht startte een maand voordat de wereldwijde pandemie toesloeg. Normaal gezien zou dit betekent hebben dat de bouw stil kwam te liggen en het jacht pas later opgeleverd zou worden. Maar voor de eigenaar van de Queen Tati was dit juist het moment om in actie te komen. De bouw heeft 2,5 jaar geduurd maar het resultaat mag er zijn: een volledig gepersonaliseerd jacht, perfect passend bij de eisen van de eigenaar.

Volop ruimte

De eigenaar had vooral de duidelijke wens voor ruimte. Na 14 jaar lang rond gereisd te hebben aan boord van een vaartuig van 23 meter was een upgrade gewenst. De eigenaar wilde ruimte om zijn hele familie aan boord te kunnen ontvangen en Vripack heeft dit gefaciliteerd door middel van een ruimtelijk observatiedek. Daarnaast was beweegbaarheid ook belangrijk: aan kunnen leggen waar en wanneer men maar wil. En daarom is het jacht voorzien van een kleine tender genaamd Mini Queen. Bart Bouwhuis, Vripack's co-creative director vertelt in een persstatement: "Het was belangrijk voor de eigenaar om de vrijheid te hebben om voor anker te gaan in kleine baaien, zelfs bij ruwe zee en ondanks de minimale infrastructuur in Brazilië. Queen Tati is een warme en uitnodigende plek om te zijn, waar lawaai en trillingen tot een minimum beperkt zijn en het vaargebied voor de familie onbegrensd is."

De eigenaar is van plan om Queen Tati na oplevering mee te nemen op een reis van de Caraïben naar de Méditerranée en daarna terug naar Brazilië. De eigenaar vertelt: "We wilden een boot met veel verschillende ruimtes - gezellige hoekjes en zitjes waar je samen kunt zijn en toch kunt rondlopen voor afwisseling in de omgeving. Queen Tati geeft ons een grote bootervaring op een jacht waar we ons dicht bij elkaar voelen. Het is een droom."

In Design
  • Vripack
  • Vripack