Zien: superjacht Galactica van 100 miljoen loopt vast onder brug

Het superjacht wordt van Oss naar Harlingen verplaatst. De reis verloopt echter allesbehalve vlekkeloos.

Galactica

De Galactica is grotendeels door de jachtenbouwers van Heesen gebouwd in Oss en wordt op dit moment richting een werf in Harlingen begeleid. Daar zal de laatste hand gelegd worden aan het superjacht van ruim 80 meter.

Hoog water

De tocht naar het Friese plaatsje gaat echter niet zonder slag of stoot. Al bij Den Bosch moest de sleepboot ineens vol op de pedalen omdat de Galactica niet onder de spoorbrug paste. Reden daarvoor was de hoge waterstand. Volgens betrokkenen heeft het superjacht de brug gelukkig niet geraakt.

"Nu was het water net zo'n 10 tot 20 centimeter te hoog. Als het water wat zakt dan kunnen wij het weer gaan proberen. Mogelijk kan dat binnen een paar uur", aldus een woordvoerder van Van der Wees Watertransporten enkele dagen geleden tegen de NOS. Van der Wees is de partij die de Galactica heelhuids naar Harlingen moet transporteren.

Kiele kiele

Toen de waterstand eenmaal gedaald was, kon de Galactica zijn tocht alsnog vervolgen. Maar niet voor lang: ook de brug bij Heusden bleek gisteravond te laag. Of de waterstand wederom te hoog. Het is maar hoe je het bekijkt.

Toen vanmorgen de boel wat gezakt was, kon er een nieuwe poging worden ondernomen om het 80 meter lange jacht onder de brug door te loodsen. Dit keer met succes! Al werd er tijdens de manoeuvre nog wel een lamp geraakt. 'Klabam!', schalde het over de Maas.

Volgende obstakel: de Keizersveerbrug bij Geertruidenberg.

Over de Galactica

Het is onbekend wie de spectaculaire schuit heeft gekocht, maar zeker is dat deze persoon er zo'n 100 miljoen euro voor heeft betaald. Veel poen, maar dan heb je ook wat.

Het superjacht beschikt onder andere over een bioscoop, helikopterplatform, buitenbioscoop en zwembad van 7 meter lang. Om nog maar te zwijgen over alle slaapruimtes, lounges en luxe master bedroom.

Kortom, de nieuwe eigenaar gaat ongetwijfeld veel plezier beleven aan zijn of haar aankoop. Maar dan moet 'ie natuurlijk nog wel even zonder slag of stoot in Harlingen zien te geraken. Op hoop van zegen.

Nieuws
  • NOS, Omroep Brabant
  • Google Street View