Vier mooie plekken om te varen in Europa

Europa heeft talloze schitterende plekken om te ontdekken met de boot. Je dobbert ontspannen rond met je boot of jacht, geniet van de zon op het dek en meert aan bij mooie dorpjes. Wij zetten vier mooie plekken voor je op een rij zodat jij inspiratie opdoet voor jouw volgende reis.

Vier mooie plekken om te varen in Europa

Eilandhoppen in Griekenland

Griekenland staat bekend om de vele eilanden, het goede eten en het heerlijke weer. Het duurt een hele tijd om hier met je eigen jacht naartoe te varen, waardoor het huren van een jacht vaak praktischer is. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een boot te leasen, wat te vergelijken is met auto leasen.

Wanneer je met je eigen boot wilt varen in Griekenland kun je vanuit Noord-Italië met een trailer plus boot op een groot schip stappen.

Binnen 24 uur word jij afgezet aan de Griekse kust. Vanaf hier bepaal jij waar de vaarvakantie naartoe gaat, zoals bijvoorbeeld Kefalonia, Lefkas of het eiland Syros. Door zelf te varen kom je gemakkelijk op de minder bekende plekken en is het gemakkelijk om de toeristische plekken te vermijden.

Vaarvakantie naar Kroatië

Kroatië is een waanzinnig populaire vakantiebestemming. Dit is de ideale plek voor een vaarvakantie, omdat er ontelbaar veel eilandjes voor de kust liggen.

Zo is het eiland Krk in de Kvarner-baai zeker een bezoek waard, kun je goed feesten op Hvar, is Mljet een heerlijk eiland voor natuurliefhebbers en bezoeken liefhebbers van cultuur het historische Korčula. Om te ontspannen op de mooiste stranden sla je het eiland Brač niet over. Je kunt hier dus een mooie route uitstippelen en er is voor ieder wat wils.

Italië: eilanden en kustlijn

Italië heeft gigantisch veel te bieden. Zo liggen er prachtige eilanden voor de kust om te ontdekken, zoals Elba, Sardinië en Sicilië. Vaar bijvoorbeeld de eilanden rond of volg een route die ook langs de kust van het vasteland loopt.

Als je ook een stukje Frankrijk wilt zien kun je Corsica ook toevoegen aan je lijstje van eilanden die je wilt bezoeken. Vaar helemaal naar het zuiden van Italië als je alle tijd hebt tijdens jouw vaarvakantie. De regio is haast tropisch en biedt alles voor een geslaagde vakantie: veel zonuren, schitterende wateren, heerlijk eten, warme avonden om te borrelen en te tafelen, vriendelijke inwoners en talloze vaarroutes.

Varen langs de Noorse kust

Noorwegen heeft indrukwekkende ongerepte natuur. Tijdens een vaarvakantie naar Noorwegen kom je langs hoge fjorden en ga je aan land om mooie wandeltochten te maken door de omgeving.

Ook zijn er interessante steden en dorpen om te bezoeken, waaronder Bergen, Kirkenes en Trondheim. Dit wordt een bijzondere reis die je nog lang bijblijft.